Kayseri&[#]8217;den gelip Çaycuma Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapan Güpgüpoğlu Yatırım AŞ Genel Müdürü Galip Güpgüpoğlu, 24 derslikli Anadolu Lisesi yapımından neden vazgeçtiklerini anlatan bir mektup yazmış.


Kendilerini tanımam etmem.


Bir bardak çaylarını dahi içmiş değilim.


Ama Kayseri&[#]8217;den gelmişler, benim bölgemde insana aş vermişler, iş vermişler. Hadi eğitime de katkıda bulunalım demişler. Engellenmişler.


Gelin hep birlikte Galip Güpgüpoğlu&[#]8217;nun mektubunu okuyalım:


&[#]8220;Muhtelif tarihlerde kaleme aldığınız ve son olarak 07.11.2008 tarihli Pusula Gazetesinde çıkan başyazınızda ailem ve şahsım adına hoş görülü, iyi niyetli, dürüst ve gerçekçi yaklaşımınızdan dolayı takdir hislerimizi ve teşekkürlerimizi arz ederiz.


Ailecek eğitim gönüllüsüyüz. Amacımız her biri nurlu ışık olan öğrencilerimizin başarılı ve hayırlı evlatlar olarak yetişmesini sağlamaktır. Eğitim okyanusuna bir damla katkımız olsun düşüncesiyle hareket ediyoruz. Otuz yılı aşkın helal paramızla ve vergiden düşmeden başarılı fakir öğrencilere ve okullara yardımlarda bulunuyoruz.


Bu vesile ile Kayseri´de 12 bin 000 metrekare büyüklüğünde 100 odalı ilköğretim okulu yaptırdım. Okulun adı TEKDEN KOLEJİ olup eğitimde üçüncü yılını doldurmaktadır. OKS 2008 imtihanlarında Kayseri 1.&[#]8217;si ve Türkiye 14.&[#]8217;sü olmuştur. 2 tam puan ve pek çok 400&[#]8217;lü puan alan öğrenciler vardır. (www.tekdenkoleji.com)


Yine aynı düşüncelerle Perşembe Beldesinde eski ve metruk olan bakıma muhtaç durumdaki PERŞEMBE LİSESİ´nin bakım ve onarımını da yaparak 8 derslik ilave yaptık. Okul yepyeni bir çehre kazandı.


Okulumuzdaki başarılı öğrencilerin Üniversite tahsil masraflarını karşılıksız karşılayacağımızı internet aracılığı ile ilan ettik. Öğrencilerin ders çalışma azimleri değişti. 40 civarında öğrencimiz üniversite kazandı. Lütfen Okul Müdürü Recep ISLAK Beyefendi ile görüşüp bilgi alın.


Karşılıksız ve vergiden düşmeden, pek çok il-ilçe-belde ve köylerdeki okullara araç-gereç-bakım-onarım yardımlarında bulunuyoruz. İsimleri ve yapılan yardımlar hakkında dokümanlar uhdemizde saklıdır. Amatör eğitim gönüllüsü olarak ailem ve Kocaeli´nde 200 adet civarında okul yaptıran gönüllülerin piri diyebileceğimiz Sayın Valimiz Erdal ATA ile, devlet-vatandaş işbirliği çerçevesinde iyi niyetle imzaladığımız okul yapımı sözleşmesinden politik ve karşı düşünceli grupların tutumu nedeniyle maalesef vazgeçtik.


Çaycuma dışında tüm Türkiye´de fakir fakat başarılı öğrencilere ve yardıma muhtaç olan okullara yardımlarımız yine devam edecektir.


Bu konuda hiçbir kimse ve kuruluşa sitemkar ve kırgın değiliz. Her fikre saygı duyarız.


Eğitime olan görüşlerimizi yansıtan bu yazımızla zat-ı alinizi bilgilendirmek istedik.


Bilvesile Allah´tan sıhhatli uzun bir ömür ve işlerinizde başarılar dileriz.



Güpgüpoğlu&[#]8217;na teşekkür&[#]8230;



Dün ilçe belediye başkanlarından birini ziyaret ettim.


Oturduk, yaklaşık bir saat sohbet ettik.


Konu dönüp dolaşıp Güpgüpoğlu ailesine geldi.


&[#]8220;Ben bu aileyi daha Zonguldak&[#]8217;a ilk geldikleri gün tanıdım. Çok namuslu, dürüst insanlar. Üstelik çok hayırseverler. Ramazan ayında telefon ettiler. &[#]8220;Sana yüz çuval un gönderiyoruz. Garip gurebaya dağıtırsın dediler. Şaşırdım. Gereğini yaptık.&[#]8221;


Bu Belediye Çaycuma değil, başkan de Mithat Gülşen değil.


Duygulandım.


Ve sonra üzüldüm.


Çaycuma&[#]8217;da aydın geçinen bir gurup insanın karşı çıktığı Güpgüpoğlu böyle bir aile.


Başımızın üstünde taşıyacağımız yerde, kaşının üstünde gözü var diye neler yapıyoruz?


Güpgüpoğlu ailesine tüm Zonguldaklılar adına teşekkür ediyorum.


Bir çift sözüm de Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen&[#]8217;e:


Sayın Başkan, krizi yönetemedin, tezgaha geldin. Ama bu iş senin işine yaradı. Akıllı olursan, bu olayı iyi kullanırsan, yerel seçimlerde geçen seçimnden en az 10 puan fazla oy alacaksın. Haberin olsun.