Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, günlerdir 7 Nisan&[#]8217;daki il kongresinde sahneye çıkartacağı yeni yönetim kurulu üyeleri için çalışmalar yapıyor.

Bazı çevreler, Genel Merkez&[#]8217;in Hamdi Uçar&[#]8217;ı aday göstermeyeceğini, Uçar&[#]8217;ın bu nedenle adaylığını açıklamadığını söylediler, yazdılar.

Hatta Ak Parti Eski İl Başkanı Celil Uzun, Genel Merkez&[#]8217;den işaret aldığını yüzde 99 kendisinin aday gösterileceğini söylüyordu.

Genel Merkez&[#]8217;den kimin, Celil Uzun&[#]8217;a hangi işareti gösterdiğini gerçekten merak ediyoruz.

Tüm bu uydurma açıklama ve haberlere yanıt vermeyen İl Başkanı Hamdi Uçar, Celil Uzun ve Aytekin Kazancı&[#]8217;nın partiye çalışacaklarına inandığını, onları her zaman kucaklayacağını söyledi ve ekledi:

&[#]8220;Ama şunu üzerine basarak ifade etmek istiyorum, teşkilatlarımızı basamak olarak kullanmak isteyenler, kendi egoları için bu teşkilatlarda bulunanlar ve bulunmak isteyenler, &[#]8216;ben varsam Ak Parti vardır&[#]8217; mantığıyla hareket etmek isteyen arkadaşlarımıza karşı mesafeli olacağız. Bu arkadaşlarımız bu teşkilatların içerisinde görev alamayacaklardır. Bu mantıkla hareket edenler bu partinin büyümesi için çaba sarf eden insanlar değillerdir.&[#]8221;

Bir mesaj daha:

&[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ın kaderinden midir bilmiyorum ama bu süreçle ilgisi olsun, sadece siyasi platformda değil, ticari platformda da olabilir, diğer alanlarda da olabilir ama her ne hikmetse bu süreçle alakası olmayan insanlar işin muhataplarından daha çok yorum yaptılar. Hâlbuki konuyla ilgili uzaktan yakından ilgisi ve bilgisi olmayan insanlar bu süreci baltalamaya çalıştılar.&[#]8221;

Hamdi Uçar&[#]8217;ın bu mesajı, Ak Parti&[#]8217;yi yönetmek, Ak Parti içinde yer almak, yer alamazsa karıştırmak, Uçar&[#]8217;ı güçsüz bırakmayan isteyen kişilereydi. İş dünyasındaki bazı isimler kongre sürecini baltalamak için elinden geleni yaptı.

&[#]8220;Hamdi Uçar gitti, Celil Uzun kesinlikle İl Başkanı&[#]8221; diye nara atan bu kişiler, Genel Merkez&[#]8217;in Hamdi Uçar&[#]8217;la devam kararının ardından ortalıktan kayboldular.

Ve Hamdi Uçar, soru cevap bölümünde ise yine net mesajlar verdi:

&[#]8220;Adaylar genel merkeze çağrılmayacak. Genel Merkezin adayı benim. Liste konusunda bir tavsiyede bulunulmadı. Süreci genel merkez yönetti.&[#]8221;

Kongre sürecinde basın&[#]8230;

Ak Parti İl Kongresi 7 Nisan&[#]8217;da yapılacak.

Bu süreçte gazetelerde çıkan haber ve köşelerde yayınlanan yorumları okuyoruz.

Bir gün öyle, bir gün böyle yazıp &[#]8220;Benim dediğim çıktı&[#]8221; diyenleri değerlendirmeye almazsak, yanıldığını kabul eden tek kişi Yeni Adım Gazetesi&[#]8217;nden Ercan Demir oldu.

Çoğu bir bahanenin arkasına saklandı.

Yanlışına kılıf aradı.

Oysa yanılıyorsan ve kamuoyunu yanıltıyorsan, çıkıp özür dileyeceksin.

Kamuoyunu tatmin edecek bir gerekçe öne süreksin.

Ercan Demir&[#]8217;i kutluyorum&[#]8230;

Günün Fıkrası: Sakalını kesin

Leylek yorulmuş dinlenecek bir yer arıyordu.

Aşağıda bir çit gördü.

Çitin içinde sakallı biri çalışıyordu.

&[#]8220;Bu bana zarar vermez&[#]8221; diye düşündü Leylek.

Ve çite kondu.

Tam o sırada, leyleğin bahçesine zarar vereceğini düşünen sakallı eline aldığı taşı sert bir şekilde fırlattı ve leyleğin ayağını kırdı.

Yaralanan leylek güç bela kaçtı oradan.

Mahşer günü geldi.

Leyleğe soruldu:

- Bu sakallı senin ayağını kırdı. Buna ne ceza verelim?

- Sakalını kesin.

- Ama o senin ayağını kırdı? Bu kadar az ceza olur mu?

- Sakalını kesin. Kesin ki benim gibi başkaları da onun sakalına inanıp zarar görmesin.

(Fıkrayı günümüze uyarlayabilirsiniz)