Çaycuma Belediye Başkanı Sayın Bülent Kantarcı’nın şirketinin açtığı dava, Filyos Projesinin yapılmasına sekte vurduğu gibi havaalanının pistinin uzamasına da engel.

Kendisi değişik gerekçeler söylüyor ama kendisiyle çelişiyor…

Benim asıl merak ettiğim kendi partisinin ne düşündüğü…

Mesela işadamı olan ve Zonguldak’ın en büyük projelerinden olan Filyos Projesi ve Havaalanının açılmasıyla ilgili çalışma yapacağını söyleyen CHP Milletvekili Şerafettin Turpcu…

Her seferinde hükümetin projeleri gerçekleştirmediğini söyleyen CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, ne düşünüyor…

Bununla birlikte Sayın Vali Ali Kaban niye açıklama yapmıyor?

Özellikle geçen ki gündemden sonra bu konuyla ilgili Mithat Gülşen dahil bir çok kimse açıklama yapmaktan kaçınıyor artık…

Özellikle sosyal medyada açıklama yapanlar için yazılanlar ilgilileri adeta bıktırmış…

“Bana dokunmayan yılan, bin yıl yaşasın” moduna bürünmüşler…

Konuyu sadece biz gündemde tuttuğumuzdan sanki maksatlı yayın yapıyor konuma düşmekten de sıkıldım.

O yüzden merakımı bağışlayın, şu sorularımıza CHP İl Başkanı, CHP milletvekili Şerafettin Turpcu ve Sayın Vali Ali Kaban cevap versin, yeter.

Sayın Bülent Kantarcı’nın açtığı, Zonguldak’ın en büyük projelerinin yapılmasını engelleyen davayı doğru buluyor musunuz? Buna müdahil olup davayı geri çekmesi için bir girişimde bulunacak mısınız?

[*][*][*]

Ali Topaloğlu’ndan telefon…

HDP Milletvekili adayı Ali Topaloğlu aradı, hem teşekkür etti hem de terör saldırısından sonra kınama açıklaması yaptığını hatırlattı.

Açıklaması gözümüzden kaçmıştı, okuduk. Ama yine tam anlamıyla içime sinmiş değil.

Zira PKK’ya “Terör örgütü” yerine “Silahlı örgüt” dememesi de birçok kişi gibi benim de garibime gitti.

Topaloğlu, “PKK, kendi siyasi mücadelesini silahla yapıyor. Biz bu şiddeti nefretle kınıyoruz. Biz şiddetin tamamıyla karşısındayız” diyor…

Sayın Ali Topaloğlu’nun şiddetin karşısında biri olduğunu biliyorum, HDP’nin şiddetin karşısında olmadığı kesin…

Peki niye hala HDP’yi savunur veya birlikte hareket eder, bunu anlamış değilim.

[*][*][*]

Tebrik ve sitem…

Pusula’da yayınlanan haberler üzerine Kapuz Tersanesi’ndeki çöp yığınlarının ardından Sebze halindeki tuvalet de kısmen temizlenmiş.

Öncelikle Zonguldak Belediyesine medyayı takip edip aksaklıklara anında müdahale ettikleri için tebrik ve teşekkür ediyoruz.

Ama “Nerede bu işin cezası” demekten de kendimizi alamıyoruz.

Öyle ya, değil Zonguldak’ın emin olun Karadeniz’in en güzel koylarından biri olmaya namzet Tersane göz göre göre kirletiliyor ama kirletenlere ceza yok.

Tüm Zonguldak halkına sebze ve meyvelerin ulaştırıldığı Sebze halindeki tuvalet kirliliği ve göz yumanlar bariz ortada ama yine sorumlulara ceza yok.

Ortada Zonguldak’ın iki sorunu çevre kirliliği ve sağlık dururken ve bunların sorumluları belliyken ceza kesilmeyecek de ne zaman kesilecek?

İbreti alem olsun diye keseceksin ki bir daha çöp atarken en azından cezasından çekinecek.

[*][*][*]

GÜNÜN SÖZÜ: “Bülent Kantarcı’nın açtığı dava havaalanı içinde engel. Bu iptal ve durdurma kararı olduğu için Zonguldak Havaalanının pisti uzatılamıyor” – Çaycuma eski Belediye Başkanı Mithat Gülşen

[*][*][*]

SÖZÜN ÖZÜ: “Edepli edebinden susar, edepsiz de ben susturdum zanneder.” – Mevlana