Devrekli psikolog arkadaşım aradı ve sordu:

"Yine kimin tavuğuna kışt dedin?"

Mevzuyu kısaca özetlerken, "Biliyorum, ben anlatayım sen dinle" dedi.

"İnsanın kişiliği, karakteri 9 yaşına kadar oluşur. Şöyle düşün. Bir binanın temeli, kolonu, kirişi, tuğlası 9 yaşına kadar oluşur. Ondan sonrası mantolama, sıva, badana, boya, çatı..."

"İnşaat işine mi giriyoruz?" derken, "Birinde sorun varsa 9 yaşından öncesine gideceksin" dedi.

"Git bakalım" dedim, gitti: "Bu çocuğun annesi, gençliğinde başka bir adama kaçtı. Kocasına döndüğünde hamileydi. Nüfus kağıdındaki babası ile biyolojik babası farklı. Sen de bilirsin. Bizim buralarda böylelerine 'üç harfli' diyorlar. Bu çocuk, yıllar sonra durumu öğrendi. Yani artık 'üç harfli' olduğunu biliyor. Sorun bundan kaynaklanıyor. Ne yaparsa yapsın, ne kadar kazanırsa kazansın, o bir üç harfli. Yaşadığı sorun, kişilik bunalımı, kimlik arayışının nedeni bu. Onun için bu çocuğu bırak."

Bıraktım gitti!

Çal-ma-yın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Zonguldak programını buldum, internet sitesinde yayınladım.

Programı, cep telefonumda kadrajladım, haberin içine attım. Önce bir site aldı. Sordum; "Biri attı" dedi. Sonra diğerleri aldı.

Baktım, Zonguldak'ta Pusula ve Ali Rıza Tığ'ı eleştiren, her gün hakkımızda yazı yazan gazeteciler utanmadan bu programı alıp kullandılar.

İçlerinde, solcu olduğunu, emekten yana olduğunu söyleyenler de var, Allah, din kitap, kul hakkı diyen de var, nitelikli dolandırıcılar da!

Siteye koyduğum belgeyi alıp yeniden yazsan sana bir şey diyemem! Almayacaksın, çalmayacaksın, emek hırsızlığı yapmayacaksın.

Corona Virüs vaka sayılarını yazıyorum. Biri hayatını kaybedenleri 'vefat edenler' diye değiştirip çalıyor, diğeri rakamların yerlerini değiştirip yazıyor!

Geçenlerde bir yıl önceki haberimizi, bugün olmuş gibi birebir çalıp yayınlayanını görmüş çok şaşırmıştık. Bu eğitimi hangi okulda veriyorlar?

Bütün bunları yapıp, "Ali Rıza Tığ şöyle, Ali Rıza Tığ böyle" demeyeceksin! Ama lütfen haberlerimizi, emeğimizi çalmayın. Çal-ma-yın!

Parakulak

Sevgilisiyle arasındaki yazışmayı, yanlışlıkla sosyal medya hesabından paylaşan sivil toplum örgütü başkanı, bizim zihniyetimizi sorguluyor.

Sen önce kendi zihniyetini sorgula. Mesela yazdığımıza yalan de. Kadın bizi aradı "Evet ilişkimiz vardı. Anlaşamadık ayrıldık" dedi.

Kadın senden delikanlı çıktı! Torunlarından utan!