Zonguldak Belediyesi, geçen yıl ilk asfalt ihalesini yaptı. Fiyat yüksek diye iptal etti. Sonra bir daha ihale yaptı. Ama bu arada mevsimi kaçırdı.
Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın acemiliklerinden kaynaklanan aksaklıklar bununla da sınırlı değil. Şimdi bir sorun daha var.
Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsü işletmeciliği yapan firma sözleşmeyi feshetti, otobüsleri seferden çekti.
Belediye ihale hazırlığı yaptı. İhaleye üç firma girdi. Biri elendi. İkisi yarıştı. İhale hiç otobüsü olmayan firmada kaldı.
Oysa ihaleye giren firmanın biri, otobüslerinin ruhsatlarını ihale dosyasına koydu. Yani "Benim otobüsüm var" dedi.
Şimdi ihaleyi alan SED Otomotiv sözleşme bile imzaladı. Ama hala ortada otobüs yok. 45 günlük süresi var. Bu sürede inşallah olur.
Eğer ihale iptal olursa, yeni bir ihale süreci başlar. Bu da en az üç ay. İnsanların mağduriyeti daha da uzar. Bunlar hesaplanması gereken işler.
Aslında ihale şartnamesinde hiç olmazsa otobüslerin belli miktarını gösterebilecek firma aransaydı, bu durum yaşanmazdı.
Zonguldak Belediyesi, hizmet üretme yeri mi, başkan yetiştirme yeri mi belli değil! Mesela Muharrem Akdemir hiçbir şey öğrenmeden gitti!
Ya da çok şey öğrendi. Biz onu anlamadan görev süresi bitti!

İşyeri ruhsatları
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, meclis toplantısında gelen bir soruya yanıt verirken "Dayanıksız binalar yıkılacak" demiş. Gerçekten hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmadan yıkılmalı.
Ama sadece dayanıksız binalar değil, kaçak binalar da yıkılmalı. Elbette en başta TTK Memurlar Lokali yıkılmalı.
Bu arada Ömer Selim Alan, yerel basının ruhsat işine el atmıştı. Ne oldu o iş? Ruhsat almayan gazete kaldı mı? Biz ruhsat alamadığı için başkana asker olan gazeteciler biliyoruz. Madem ruhsat herkes için şart gereği yapılmalı. İşin ucunu CİMER'e, BİMER'e dayamaya gerek yok sanırım. En yakından başlamalı.

Emral Çarşısı'na dikkat...
Zonguldak Merkez'de bulunan Emral Çarşısı'nda faaliyet gösteren 10 işyeri kapatıldı. 13 kişinin Corona Virüs testi pozitif çıktı.
Zonguldak Belediyesi Zabıta ekipleri, Emral Çarşısı'na giren vatandaşın ateşini ölçüyor. Sorun Emral Çarşısı'na giren vatandaşta değil ki! Sorun işyeri sahipleri ve çalışanlarında.
Önümüzdeki günlerde vaka sayısının artmasından endişe ediliyor.
Çarşı dar, işyerleri küçük, ilişkiler sıcak olunca Corona Virüs bayram yapıyor.
Daha dikkatli olmak zorundayız.

Depreme gerek yok
Gazipaşa Caddesi'nde Türkiye Yardım Sevenler Derneği Zonguldak Şubesi'ne ait bina kentsel dönüşüme sokularak yerine yenisi yapılmak üzere yıkıldı. Hafriyat alanına baktığınızda ortaya çıkan manzara İzmir depremindeki manzaralardan farksızdı.
Binanın beton kalitesinin ne kadar düşük olduğu görüldü. Demek ki İzmir depremi Zonguldak'ta olsa, bu bina yerle bir olacaktı. Bu bina gibi Zonguldak'ta onlarca bina var. Merkez Çarşısı'nı saymıyoruz bile. O binanın yıkılması için depreme gerek yok.
İnşallah o bina yıkılmadan, birilerine mezar olmadan gereken yapılır.

Tefeci uzun bir hortum bağlamış!
Tefecilerden yakınan biri, tefeciye hortum bağlamış! Rivayete göre hangi tarafta para varsa, hortum vasıtasıyla para oraya akacakmış! Bir mühendislik çalışması yapmışlar. Basınç artınca para bir tarafa, basınç azalınca diğer tarafa!
Yalnız hortum biraz uzun olduğu için, basıncın etkisi önemliymiş! Basıncın yüksek olması için çalışmalar yapılıyor. Bu iş için yeni bir mühendis lazım. Yalnız makine mühendisi mi, maden mühendisi mi ona karar verememişler!

Günün Fıkrası: Bana mı temizleteceksin?
Markiz, askerlik yıllarının çoğunu İngiliz sömürgelerinde geçiren yaşlı generali yemeğe çağırmıştı. General sofraya oturunca önündeki bardağı peçetesiyle sildi.
Bir hizmetkar koşup geldi, bardağı değiştirdi. General önüne konulan bardağı da silince bir yenisi geldi. General, hizmetkara döndü:
-Yavrum, evin bütün bardaklarını bana mı temizleteceksin?