Önce meydanlarda Prof. Dr. Mehmet Haberal&[#]8217;a suçlamalarda bulundu Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar. Sonra malum kürsü kavgasının ardından CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce&[#]8217;ye.

Hocanın durumu malum cevap veremezdi. Belli ki Muharrem İnce&[#]8217;ye de iletilmemişti olaylar.

Dikili çeşmesi yok diye soru sormakla hizmet edilmiyor diye Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ün kendiside aldı nasibini meydanlarda. En son da Çaycuma&[#]8217;da cami açılışında sıra topyekün CHP&[#]8217;ye geldi ve dedi ki:

&[#]8216;Şimdi bu hafta kafamızı gözümüzü de yarsalar, ;o bant aparatı atıyorlar ya, onu da yapsalar, bıçak da sallasalar, kurşun da atsalar; inşallah 4+4+4 geçecek.&[#]8217;

Nerden nereye atılmış bant aparatı? Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ün bulunduğu cepheden, Özcan Ulupınar&[#]8217;ın da görev aldığı 100 kişilik meşhur kürsü duvarına.

Bu açıklamaya cevap geldi. Ama Çaycuma Eğitim-sen&[#]8217;den.

Milletvekili arkadaşına, grup başkanvekiline sahip çıkmak yok, kendisine meydan okunuyor ses seda yok. Bundan cesaret alıp CHP&[#]8217;ye dil uzatılıyor, oda kulak arkası ediliyor.

Bu sabretmekse neyin sabrı? Tabanın sabrı kalmadı bizden söylemesi.

Sizler buna ister Ali İhsan Köktürk fobisi deyin, ister Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ü eleştirme hobisi deyin; Bunun adı sahip çıkmamak, partisini, tabanını önemsememek, sadece kendine çalışmak. Kısacası bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı.

Önümüzde kongreler var, en ufak bir açıklaması yok. Biliyoruz bu kongrelerde ayrışmaya sebep olacak, parti güçlenerek çıkmayacak. Sanki ona kongre takvimi ulaşmamış. AKP kongre sürecinde partiyi nasıl güçlendiririz hesapları yaparken ve bu anlamda da genel merkezleri büyük bir çaba içindeyken Zonguldak CHP&[#]8217;nin tek milletvekili yine sessiz.

Biliyoruz kongrede taraf, bu konuda bir açıklama beklemiyoruz da zaten. En azından tabana moral verse, kendisine sahip çıkanlara sahipsiz olmadıklarını gösterse&[#]8230;

Kavgayı uzaktan seyredip, kalan sağlar bizimdir mantığı kimseye fayda getirmez.