Zonguldak Merkez'de yağan yoğun kar yağışına rağmen protokol ve öğrencilerin eksiksiz katılmasıyla Çanakkale Zaferi'nin anma programına uygun bir tören oldu. Askerlerimiz vatan topraklarını yoğun kar altında kazanırken anma programında A Protokolü yoğun kara rağmen şemsiye kullanmadılar.

Törende ilk olarak Zonguldak Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin çelenkleri Atatürk Anıtı'na bırakıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Zonguldak Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Törene; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcıları, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Çakır, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Murat Pulat, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Varol Demirköse, Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erbay, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Merkez İlçe Başkanı Dilay Küçük, daire müdürleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.