Türkiye'yi dolaşarak Konya'dan Zonguldak'a gelen sahte altın çetesi Kozlu İlçesinde ellerindeki 10 bin TL değerinde sahte tespih ve 3 bin TL'lik künyeyi satmak isteyen dolandırıcı çetesi kuyumcuların dikkati sayesinde fark edildi. Güvenlik kamerasına yakalanan dolandırıcılar polis ekiplerini harekete geçirdi.

Olay, sabah saatlerinde Kozlu İlçesinde bir kuyumcuda yaşandı. İddiaya göre, Konya'dan Zonguldak'a gelen sahte altın çetesi Kozlu İlçesinde ellerindeki 10 bin TL değerinde sahte tespih ve 3 bin TL'lik künyeyi satmak isteyen dolandırıcı çetesi kuyumcuların dikkati sayesinde fark edildi. Sahte altın çetesinin iflas etmiş altın İmalatçıları oldukları ileri sürülen iki şüpheli iş yerinin güvenlik kamerasına takıldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Zonguldak Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Çetin Çelik, "Metal üzerine altın kaplama yapıp Türkiye'nin her yerindeki kuyumcuları kandırarak Onlardan rant elde etmeye çalışan bir çok çeteden biriydi bugün görülen şahıslar. Çok hızlı oldukları için elimizden kaçtılar. Şahıslardan bir tanesi hariç içerisine beklerken derdi satış işleriyle uğraşıyordu. İnşallah adaletin karşısına çıkartacağız. Ancak kesinlikle ceza almadan adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyorlar. Bizim elimizden gelen kuyumcular WhatsApp grubundan birbirimizi uyarmaktır. Biz elimizden kaçırdık ama kuyumcu arkadaşlarımızı uyararak bu şahısları adalete teslim edeceğiz" diye konuştu.