Zonguldak il geneli için bitüm asfalt talebinde bulunduklarını belirten Necdet Karaveli "Zonguldak merkez dahil olmak üzere 380 köyde bitüm asfaltlama çalışması yapılacak. 30 milyon TL. değerinde 3 bin ton hibe asfalt gelecek" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli'nin açıklaması şöyle:
"Geçtiğimiz ay il başkanları toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımızın Özel İdaremizdeki iş ve işlemler, özellikle kış ayında yaşadığımız sorunlar ve köy yollarındaki sıkıntılar hakkında bilgi verdik. Biz 3-4 yıldır bölgemizde sıcak asfalt yapmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda sıcak asfaltı sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz. Bu konuda bildiğiniz gibi İller Bankası'ndan bir borçlanma gerçekleştirmiştik. İller bankası 70 milyon, KÖYDES ödeneğimiz ve İl Özel idaresi ödeneğimizle 130 milyonluk bir ödeneği köy yollarımızda kullanmayı planlıyorduk. Aynı zamanda geçtiğimiz yıllarda araç ve gereç parkurumuz, hem de plentlerimizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızdan hibe bitüm talebimiz oldu. Cumhurbaşkanımız Bakan yardımcımız da talimat verdi, konuyu takip etmesini istedi. Biz de konuyu hem il başkanımız ve milletvekillerimizle takip ediyoruz. Milletvekillerimiz dün bakanımızdan randevu aldı ve görüştük. Bu yıl İl Özel İdaremiz'e 3000 ton bütüm talebimiz oldu. Talebimizin değerlendirilmesi önümüzdeki hafta yapılacak, ilimizde hibe bitüm talebimiz mutlaka gelecek. Bunun tonajı önümüzdeki hafta belli olacak. Milletvekillerimiz ile birlikte bu konunun takibini yapıyoruz. İstediğimiz bütünü alırsak il genelinde kronik sorun haline gelmiş ana grup yollarında program dışında sıcak asfalt programımız olacak. İlk hedefimizle yaptığımız yoğun program dahilinde iller Bankası, KÖYDES ve il Özel İdaresi olarak yol sorunu bitirmek.
Zamanımız kalırsa ve hava şartları müsade ederse il genelinde kronik hale gelmiş ve yollarımızın sorununu tamamlayacağız. Tüm mücadelemiz bölgemize daha iyi hizmet etmek. Hedeflerimizi dönemimiz bitmeden tamamlamaya çalışıyoruz. İl Özel idaremizin kaynaklarını köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın hizmetinde kullanmak istiyoruz. Yol ve su ile ilgili sorunları çözüp üretim alanlarına yönelmemiz gerekiyor. Yaşanabilecek bir Zonguldak için çalışıyoruz. 3000 ton bitüm maliyeti bugün yaklaşık 3 milyon TL. Gelen hibe bütün Zonguldak için kullanılacak."