Ak Parti Genel Genel Başkan Vekili ve eski Başbakanlardan Binalı Yıldırım açılış törenine katılmak üzere Zonguldak'a geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, bugün Zonguldak'a gelerek Kilimli Sahil Yolu, Karaelmas Köprülü Kavşak ve Şaban Teoman Duralı Tünelleri açacaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık sorunları nedeniyle onun yerine Ak Parti Genel Başkan Vekili ve eski Başbakan Binalı Yıldırım'ın geleceği açıklandı. Yıldırımın madenci anıtında yapacağı açılış töreni öncesinde madenci anıtı tıklım tıklım doldu. Yediden yetmişe herkese miting alanını doldurarak açılış töreni için miting alanında yerini aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'da telekonferans yönetiminde açılış törenine katıldı.

Canlı yayın öncesinde konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Bu dava sizlerin sayesinde ayakta duruyor. 4 Mart 2019 gittim bende büyük bir heyecanla 31 Mart seçimlerden sizlerden destek istiyordum rabbime hamdolsun 31 Martta ipi göğüsledim. Hep birlikte ipi göğüsledim. Bütün aynı o gün gibi heyecanlıyım. Yıllardır Kilimli sahil yolunun açılışı için buradayız. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açacağız. Gençler o günde size birşey söyledim. Önce hamfendileri sonra beyler sizlere güveniyorum. Bu dava sizlerin sayesinde ayakta duruyor. Ülkemiz yatırımdan yatırıma koşuyor. Antalya'da olduğu için Fahri hemşerimiz şuanda burada değil. Lavuar alanını başlattık. Dere ıslah projesi başlattık, ikinci etabı da firmaya teslim edildi. Yıllardır hayalini kurduğumuz teniz derelere sahip olacağız. Uzunmehmet camisini anlatmama gerek yok. Cumhurbaşkanımız Uzunmehmet camisini yaparak şehre mühürünü vurdu. Bir gerdanlık gibi nefes alıyoruz. Sahil kentiyiz. Denizden istifa edemiyoruz demiştik. Sahil projesinde sona yaklaştık. Orada rahat rahat çay kahve içeceğiz. İnşallah Fenere kuruldan onay geldi. İnşallah feneri de önümüzde ki yol onu da tamamlamayacağız. Muazzam bir sahil bandımız olacak. 93 bin ton asfalt döktük. Sizler çok fazlasını hakkediyorsunuz" diye konuştu. Zonguldak Uzun Hasan'ı bilmez ama Uzun Mehmet'i iyi bilir diyerek, CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderme yaptı.