AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı'ndan istifa ettiğini açıklayan Çağla Dursun ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Dün akşam yönetim kurulu toplantısı yaparak İcra Kurulunu değiştirdiğini belirten Zeki Tosun "Çağla Dursun'u Seçim işleri görevinden aldım. 2023 yılında önemli bir seçim var ve seçim işleri benim için çok önemli" dedi.
Partide yapılan görev değiştirmenin, Çağla Dursun'un CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'a palyaço yakıştırması ile ilgisi olmadığını belirten Zeki Tosun "O paylaşımı madem neden kaldırmış?" dedi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı:

"AK Parti İl Yönetiminde benimle birlikte 40 arkadaşımız var. Çağla Dursun hanımda bunlardan bir tanesidir. İl kongremizin ardından 40 arkadaşımızla birlikte de icra kurulunu oluşturduk ve arkadaşlarımıza görev verdik. Bir süre geçti bu görevlerde dün akşam itibariyle değişiklik yaptık. Seçim İşleri Bakanlığından Çağla Dursun arkadaşımızı alarak yerine yönetime yeni giren arkadaşlarımızdan bir tanesine görev verdik. AK Parti İl Yönetimi olarak 40 kişiden oluşuyoruz. Önümüzdeki günlerde de yine icra kurulunda değişiklik yapabiliriz. Bu arkadaşlarımızın tamamı birim başkanlıklarında olacak diye bir şey. Bu tür görevlendirmeler geçmişte de zaman zaman yapılmıştır, şimdi de yapılıyor. Bu normal, rutin bir teşkilat içi çalışmadır. Biz bunun kararını aldık ve bu şekilde bir değişikliğe gitti. Basında 'istifa etti' diye yazıldı ama şuan itibariyle şahsıma istifa ettiğine dair bilgi gelmedi ama partiye geldiği zaman ki, kendisi istifa ettiğini söylemiş; istifa ettiyse de artık o kendi bileceği iş. Biz sonuçta kurumsal bir partiyiz. Genel Merkezimizin bize verdiği direktifler noktasında teşkilatlarımızı yönetmeye çalışıyoruz. AK Parti olarak Seçim İşleri Başkanlığı bizim için önemlidir. Bunun yanında 2023 yılı seçimleri de bizim için çok önemlidir. Ben hiçbir yönetim kurulu başta olmak üzere üyelerimizi de kaybetme taraftarı değilim. Bizim orada yaptığımız rutin bir değişikliktir. O arkadaşımız görevini yapmıştır, daha sonra başka birimlerde herkes görev alabilir. 3-4 yıl boyunca aynı görevde kalacak diye bir şartta yoktur.
Seçim işleri şuanda çok önemli. Önümüzde seçim işleriyle ilgili yapılacak bir sürü çalışmalar var. Bizlerde sandık kurullarının tamamlanması başta olmak üzere başka bir arkadaşımıza görev verdik" dedi.

Seçim İşleri Başkanı Çağla Dursun'un; 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olacağı ancak önünün kapatılmaya çalışıldığı iddialarına da cevap veren Tosun, "İddia ediliyor deniyor. Bizim kimsenin önünü kapatma gibi bir girişimimiz olamaz. 2023 seçimlerinde kimlerin milletvekili adayı olacağı o gün parti çalışmasıyla verilecek karardır. Bizim bugünden 'şu arkadaşımızın önünü keselim' böyle bir şey benim hiçbir zaman aklımın ucundan geçen bir şey değildir. Bırakın Çağla Dursun hanımı, AK Partili herkesin milletvekili aday adaylığını herkes talep edebilir. Genel Merkez'de yapılan çalışmalar sonucunda, halkımızın da benimsediği isimler tespit edilmelerinin ardından sahaya çıkarak seçimleri almak için canla-başla çalışırlar. Kısacası bizim kimsenin önünü şimdiden kesme gibi bir girişimimiz katiyen yoktur."