Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube binasının İl Özel İdare'ye devredilmesi ile ilgili değerlendirme yaptı.

Bir süredir Zonguldak kamuoyunda tartışılan Maden Mühendisleri Odası şube binası, İl Özel İdareye devredildi. Devrin ardından özel idareden şube binasına '7 Mart'a kadar boşaltın' şeklinde yazı tebliğ edildi.
Maden Mühendisleri Odası şube yönetimine her zaman destek vereceklerini belirten Başkan Yeşil "Burası bir tarihtir, böyle bir tarihe, dokuya sahip olan bir mekanın ve bir güzelliğin bu şekilde verilmesi çok etik olmadı. Maden Mühendisleri Odası, Genel Maden İşçileri Sendikası ve Türkiye Taşkömürü Kurumu yıllardır etle tırnak gibidir. Beraber çalışmak zorunda olan üç kurumdur. Böyle bir uygulamanın yapılması, böyle bir alanın yangından mal kaçırır gibi devredilmesi çok etik olmadı. Arkadaşlarımızın yapacağı her türlü çalışmada, maden mühendislerindeki görevli arkadaşlarımızla beraber hareket ederiz. Çünkü burası bir doku ve tarihtir. Madenciliği doğrudan temsil eden mekanlardır. Böyle mekanların verilmesi hiç hoş olmadı" dedi.