TTK Amasra maden faciasında ağır yaralı olarak kurtulan işçi Remzi Taşkömür, Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesinde tedavilerini görmüş ve ameliyatları sürüyor. Remzi Taşkömür sol kol direk ve parmakları için El Cerrahi Egemen Ayhan’dan ameliyat günü bekliyor ancak alamıyor ve muhatapta bulamıyor.

Diğer yaralı işçi İzzet Ak,  Başakşehir Şehir Hastanesinden sol bacağından op. Dr. Mesut Karıksız'dan ameliyat olacak ama önünde ‘150 kişi var ve 1.5 sene sonra sıra gelir’cevabı aldı. Acil randevu alıp ameliyat olması gerekiyor. Gözle ilgili de göz ameliyatı olması gerekiyor ama doktora ulaşılamıyor. Hastanenin eski başhekimi Nurattin Yiğit'in kendileri ile ilgilenirken yeni başhekimin gerektiği ilgiyi göstermediğini iddia edilen ve  zaman geçtikçe tedavileri yavaşlayan işçilerin 3 ameliyat daha olması gerekiyor. İşçiler bu konuda hastane yönetiminden destek bekliyor.

12 yaşındaki Yusuf Sıraç Şen, kayıplara karıştı 12 yaşındaki Yusuf Sıraç Şen, kayıplara karıştı

İşçiler, GMİS Amasra Şube yönetiminin  bu süreçte Bartın’dan İstanbul’a bizzat arabayla götürerek tedavi süreçlerinde destek olduğunu Amasya GMİS Şube başkanın da kendileri ile ilgilenmeye de devam ettiğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi