Türkiye’nin en kapsamlı yiyecek ve içecek eğitim merkezlerinden olan MSA’da dünya mutfaklarından profesyonel pişirme tekniklerine kadar birçok eğitim eğitmen şef kadrosu tarafından öğrencilere verildi. Geleceğin şefleri workshop eğitiminde Izgara Tavuklu Yeşil Salata, Fesleğen Pestolu Fettuccine ve Volkano Kek yaparak Akademi içerisinde bulunan Gastronomi Müzesini de gezdi. Genç aşçı adayları, gastronomi tarihine ve yenilikçi lezzetlere dair ilham dolu anlar yaşadı. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, İstanbul Maslak’ta bulunan Mutfak Sanatları Akademisi’nde 4 saatlik workshop eğitimine katıldı. Körfez Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kartepe Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gebze Muallimköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul öğrencileri, İstanbul Maslak’ta bulunan Mutfak Sanatları Akademisi’nde 4 saatlik workshop eğitimine katıldı.

50 yıllık arsası bir gecede park alanı oldu 50 yıllık arsası bir gecede park alanı oldu

Etkinlik sonunda Körfez Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Serpil Karaca, “Gerçekten güzel bir deneyimdi, İtalyan Mutfağından çok güzel yemekler yapıp öğrendik. Katkı sunan ve imkan sağlayan herkese teşekkürler” derken, Körfez Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Gizem Sezer ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile Antikkapı A.Ş. Genel Müdürü İslam Yücel’e öğrencileri mesleğe yönlendirerek bu imkanları sağladıkları için teşekkür etti.

Kaynak: İHA