Zonguldak Tabip Odası, Olağan Genel Kurulu'n ardından görev dağılımı yapılarak Prof. Dr. Eksal Kargı, başkanlık görevini teslim aldı.
Yönetim Kurulu üyelerinin basına tanıtıldığı programda plaket töreni de yapıldı.

KARGI: "YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ DENGELİ VE YENİ NESİL OLACAK"

Görevi devralan Prof. Dr. Elsal Kargı,, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
28 Nisan 2024 tarihinde yaptığımız Zonguldak Tabip Odası Olağan Seçimli Genel Kurulun’da 2024 -2026 dönemimde Zonguldak Tabip Odasını yönetme ve temsil görevini kazanan DENGE grubu olmuştur. Çok uzun süredir tek liste ile gidilen ve hekimlerin katılım göstermediği, seçimlerde bu dönem iki liste yarıştı ve 317 üyemizin 158 ‘inin katılımıyla gerçekleşti. Sorumluluklarımızın farkındayız ve bunlar için çok çalışacağımıza emin olabilirsiniz. Bu sonuçlar hekimlerin; TTB ve Meslek odalarına sahip çıktıklarını çok açık bir şekilde ortaya koymuştur.
Bizler 5 kişilik yönetim kurulu ve 18 kişilik yeni seçilen hekimler olarak; gerek seçimi kaybeden diğer gruba, gerek Zonguldak Tabip Odasının tüm üyelerine, gerekse Zonguldak’ta çalışan tüm hekimlere ısrarla vurgulamak istiyoruz ki bu seçimin kaybedeni yok.  Kazananı üye olsun-olmasın Zonguldak’taki Hekimler olmuştur ve olacaktır.
Bizler seçim sürecinde verdiğimiz sözleri asla unutmayacağız; geçmiş yönetimden devraldığımız anlayış ve güçle gerek hekimlerin ekonomik, özlük ve sosyal hakları konusunda gücümüz yettiğince mücadele edeceğiz. Son yıllarda artan hekim ve hasta mutsuzluğuna karşı çözüm önerilerimizi her platformda savunmaya devam edeceğiz.
Odamızın Sosyal Medya üzerindeki yerini hızla almasını ve üyelerinin iletişiminin hız kazanmasını, bünyesindeki sosyal tesis ve lokalin düzenlemesini hep birlikte bu dönem yapacağız.
Seçim süresince ziyaret ettiğimiz ve ellerini sıktığımız 300’e yakın üyemizin sayısını bu dönem 500’e çıkarmaya çalışacağız ve tüm üyelerimizle sosyal, kültürel, eğitsel çalışmaları hep birlikte yapacağız. Şunu ısrarla vurgulamak isteriz ki; yönetim anlayışımız DENGELİ ve YENİ NESİL olacaktır. Bu anlamda gerek seçimi kaybeden, gerekse de seçimlere katılamayan üyelerimizin, oda faaliyetlerine katılımı, oda komisyonlarına üyelikleri bizim açımızdan çok önemlidir.
Zonguldak Tabip Odası, Zonguldak’ta yaşayan tüm hekimlerindir. Odamıza sahip çıkmak da hepimizin görevidir.
Bu anlayışla seçime gelen gelmeyen, oy veren vermeyen, üye olan olmayan tüm hekim arkadaşlarımıza yeni yönetim kurulumuz adına bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz."

YAVUZ: "BU İŞİ SORUNSUZ GÖTÜRECEKLERİNE İNANIYORUM"

Dr. Şenol Yavuz, yeni yönetime başarılar dileyerek şunları söyledi:
"Yeni arkadaşlarımızın bir sorun oluşturmadan bu işi götüreceklerini düşünüyorum ve inanıyorum. Yalnız Eksal Hocamın bir şeyine katılmıyorum. İlk defa bir seçime iki adayla girildi. İki grup halinde girildi. Ama kimse cesaret edip karşıma çıkamıyordu. Yeni arkadaşa seçilen arkadaşlara çok büyük işler düşüyor. Daha çok çalışacaklar, çok daha çok kişiyi inşallah üye yapabilirler. Yani 500 kişi değil de 1000-1500 kişi temsil eder. Yeni seçilen arkadaşlara başarılar diliyorum."
Programda; Dr. Şenol Yavuz, Dr. Mustafa Parlak, Dr. İdris Yıldız, Dr. Dilvin Gökçe ve Prof. Dr. Burak Bahadır'a plaket takdim edildi.

Tabip Odası'nın Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

Sokak ortasında baygınlık geçirdi Sokak ortasında baygınlık geçirdi

Prof. Dr.  Eksal Kargı, Prof. Dr. Ayşe Semra Demir Akca, Dr. Zeynep Mehbare Eskici, Dr. Serhat Bilir ve Dr. Zihni Yamak.

Üst Kurul Delegeleri:

Dr. Nevzat Çimenoğlu, Dr. Levent Eskici, Dr. Levent Atik, Dr. Haşmet Bayraklı, Dr. Hikmet Aytekin.

Denetleme Kurulu: Dr Muzaffer Parlak, Dr. Murat Babalık, Dr. Bünyamin Altındal.

Onur Kurulu Üyeleri: Dr. Dilvin Gökçe, Dr. Sumru Tanju Şen, Dr. Şenol Yavuz, Dr. Hüseyin Tuğrul Atasoy, Dr. Recep Erdoğan.

20240510 185831(0)20240510 19005420240510 185923(0)20240510 185202

Muhabir: Öznur Güneş