Türkiye'de Maden Mühendisliği eğitimini sistematik olarak ilk başlatan ve kuruluşu 1924 yılına dayanan bölümde okumayı tercih eden öğrencilerin, burstan yararlanabilmesi için bölüm seçiminde ilk 5 tercihinden birini Maden Mühendisliği'nden yana kullanması gerekiyor. İlk 100 bin ve ilk 5 tercih üzerinden Üniversitenin bu bölümüne yerleşecek olan başarılı öğrencilere söz konusu burs, eğitim-öğretim süresi boyunca aylık 5 bin 500 TL ve karşılıksız olarak verilecektir.

CEVHERİMİZ SENSİN BURS PROJESİ

BEÜ Maden Mühendisliği öğrencilerine verilecek burs, Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu'nu oluşturan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Ege Maden İhracatçıları Birliği ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılında hayata geçen Cevherimiz Sensin projesine dayanıyor. Cevherimiz Sensin bursundan faydalanacak öğrencilere mezuniyeti sonrası ilgili sektörde en az 5 yıl çalışma taahhüdü kapsamında iş garantisi veriliyor.

Eğitim programı 'Bologna' adı verilen yükseköğretim ve akademik konularda Avrupa standartları sürecine uygun olan Maden Mühendisliği bölümü, 6 profesör, 3 doçent, 2 doktor öğretim üyesi ve 3 doktor araştırma görevlisinden oluşan güçlü akademik kadrosuyla ve bünyesinde barındırdığı 6 uygulama laboratuvarıyla öğrencilerine teorik ve pratiği bir arada sunan zengin bir eğitim öğretim süreci vaat ediyor.

Ülkemizde son yıllarda giderek artan Maden Mühendisi ihtiyacını (altın, mermer, kömür, endüstriyel hammaddeler vb.) yetiştirdiği nitelikli öğrencilerle gidermeyi amaçlayan ve ulusal (kamu, özel) ve uluslararası düzeyde önemli işbirlikleri bulunan bölümümüzü tercih edecek öğrenci adayları, burs koşullarına dair ayrıntılı bilgiye aşağıdaki link üzerinden erişebilir.

https://www.cevherimizsensin.com/