Filyos’da 15 yıl belediye başkanlığı yapan Ömer Ünal, seçimi kazanan Erol Acar’a belediyeyi para dolu kasası ile bıraktı. Başkan Ünal: “Ben Ömer Ünal, 2009 yılında değerli Filyos halkımın oyları ile Filyos Belediye Başkanı seçildim. Daha sonra 2014- 2019 yerel seçimlerinde de Filyos halkının taktiri ile seçilerek aralıksız bir şekilde 15 yıl görev yaptım. Görev sürem içinde halkımıza elimden geldiğince her konuda hizmet etmeye çalıştım. Yaptığım hizmetler ve eserler hepinizin malumudur. Örnek vermek gerekirse futbol sahası, su, kanalizasyon,doğalgaz, sahil düzenlemesi gibi.

Fabrikaya kadın işçi alınacak Fabrikaya kadın işçi alınacak

31.5 MİLYON LİRA KASADA NAKİT OLARAK DEVİR EDİLMEKTEDİR

Bunun yanında 2009 yılında belediyeyi devir aldığımızda belediyemizin işçisine , memuruna maaş, ikramiye, kömür borcu, sigorta, vergi dairesi, emekli sandığı İller Bankası ve piyasaya bulunmakta idi. Allaha şükürler olsun ki bugün Filyos Belediyesi’nin işçisine, memuruna,SSK’ya, vergi dairesi ve emekli sandığını bir kuruş borcu yoktur. Bununla birlikte Filyos Belediyesi araç parkında bulunan, araçların tamamı 15 yıllık Belediye başkanlığım dönemimde belediyemize kazandırılmıştı. Hepside tıkır tıkır çalışmaktadır. Bunun yanında personel limitet şirketinin kasanında 31 Mart itibariyle 2.480.284.77 lira nakit parası bulunmakta ve hiçbir borcu bulunmamaktadır. Yine Filyos Belediyesi Yatırım A.Ş’nin kasasında 31 Mart itibari ile 907.183.96 lira nakit olarak bulunmaktadır. Hiçbir yere borcu bulunmamaktadır. Buna ilaveten belediyemizin Filyos Ziraat Bankası şubesinde yaklaşık 28 milyon lira parası nakit olarak bulunmaktadır. Toplamda 31.5 milyon lira kasada nakit olarak devir edilmektedir. Belediyemizin banka hesapları ve gayrimenkulleri üzerinde resmi kurum ve özel şahıslar tarafından konulmuş hiçbir rehin ve ipotek bulunmamaktadır.

Ayrıca belediyemizin pazar yeri yanında 22 adet dairesi ve 1 dükkanı, futbol sahası tribünlerin altında 7 adet dükkanı, sağlık ocağı yanında bulunan, 2 bin 220 metrekare imarlı arazisi ile diğer muhtelif yerlerde bizim dönemimizde belediyemize kazandırdığımız arazilerimiz bulunmaktadır.Nakit para ve gayrimenkullerimiz değeri bugün toplam olarak 220 milyon ile bir kaynak olarak hazır bulunmaktadır. Bu kaynaklar görev sürem içinde belediyemize kazandırılmıştır. Garajdaki araç parkımız, ve diğer yaptığımız hizmetler bunların içinde bulunmamaktadır.

KENDİSİ İSTEMEDİKÇE KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARMADIM

Son olarak şunu da söylemek isterim ki günümüz belediyeciliğin en önemli unsurların biride sosyal belediyeciliktir. Sosyal belediyecilik anlayışı yöneticilere göre değişik şekillerde uygulanabilir. Bizde bunu belediyemizde ayrı bir şekilde uyguladık.Sizlerin dışarıdan bilmediği hepsinin ayrı ayrı hikayesi olan eşinden boşanmış, çocukları ile birlikte kalmış hanınlar, kirasını ödeyemeyen, evinde kömür alamayan, çocuğu harçlık veremeyen, kredi kartı borçları olan, evlenecek olan, kısacası geçim sıkıntısına düşen insanlarımıza belediyemizde iş imkanı vermek olarak kullandık. Bu kapsamda belediyelerin personel ihtiyacını karşılamak için yasal sınırın yüzde 40 içinde kalarak 151 arkadaşımızın evlerine, çocuğun ekmek getirmesi için istihdam sağladık. Bu konu seçim  öncesinde çok spekülatif olarak kullanıldı. Çıkarılacak, atılacak gibi söylentiler dolaştı.Ben 15 yıllık başkanlığım dönemimde kendisi istemedikçe kimseyi işten çıkarmadım. Bu arkadaşlarımıza da kesin olarak kime oy vermiş olurlarsa olsunlar işten çıkarmayı hiç düşünmedim.Bunu en büyük deliliği ise kasada bulunan 31. 5 milyon lira nakit paradır. Bu para bu arkadaşlarımın 1.5 yıllık maaşlarını karşılamaktadır. Bende yeni seçilen başkanımızın bu sosyal belediyecilik anlayışını devam ettireceğine, h,ç bir çalışan arkadaşımızı mağdur etmeyeceğine hata bunlara  yenilerini ekleyeceğine yürekten inanmak istiyorum.Ben Ömer Ünal görev yaptığım 15 yıllık süre içinde acısı ve tatlısı ile halkımıza hizmet vermek için çalışıp belediyemize çalışanlarımıza bu süre zarfında belediye meclislerinde görev alan ve bize kendilerine hizet etme gururunu ve şerefini yaşatan Filyos halkına çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra Allah ömür verdikçe Filyos’da yaşamaya devam edeceğim. Eğer yeni Belediye başkanı arkadaşımız ve yönetim olarak bizim bilgi ve tecrübelerimizden yararlanmak istedikleri zaman bunu bir görev  bilip elimden geleni yapacağıma söz vererek yeni Belediye başkanımızı Erol Acar ve seçilen Belediye meclis üyelerinin tamına hayırlı olmasını dileyerek belediye başkanlığını görevini teslim ediyorum. Burada bulunan herkese ve Filyos halkına saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

Muhabir: Yeliz Alagöz