Meclis bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanması ile başlarken 7 gündem maddesi görüşüldü.

Gündemin 7. Maddesi şöyle: Zonguldak İl Özel İdaresi hizmet alanı içerisindeki 1. derece ve grup köy yollarında, sathi asfalt kaplama ve/veya BSK asfalt yapımı için gerekli mal alımı veya ihaleli olarak yaptırılması amacı ile 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10/b maddesi gereğince, İller Bankası Genel Müdürlüğünden 70.000.000,00 TL borç kredi alınması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırlamış olduğu 42 sayılı raporun görüşülmesi.

CHP Grubu adına söz alan Hayrettin Kartal, İller Bankası'ndan alınacak borç paraya tepki göstererek Kasım ayında 2022 yılının bütçesi görüşüldü bu para neden Bütçe ile birlikte gelmedi Şimdi geliyor bu para bütçeye Dahil edilseydi de 70 milyon TL fazla gelseydi" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Terzi Hayrettin Kartal'ın eleştirsini yersiz olduğunu belirterek bu borçlanmanın bütçe ile ilgisi olmadığını ifade etti. Hayrettin Kartal'ın basına yanlış bilgiler verdiğini belirten İsmail Terzi "Bu işlerin yapımına karşı çıkıyorsun, hem vatandaşa hizmet yapılsın diye uğraşıyorsunuz şimdi de burada tersini savunuyorsun. Para kurumun parası, işi yapan da kurum. Vatandaşa yapılacak hizmet karşılığında da para bulup yine kurum ödeyecek. Bunları biraz derli toplu konuşursak yanlış anlaşılmalara mahal vermeyiz diye düşünüyorum. Biz burada vatandaşın hayat standartını yükseltmek için uğraşıyoruz ve bunlarda az paralarla olmuyor. Allah muhafaza biz değilde senin temsil ettiğin zihniyet olsa bu yolların tamirini bile yapamazsın. Basına karşı yanlış bilgi veriyorsunuz" dedi.

AK Partili Abdullah Karagüzel ise "20 yıldır İl Genel Meclisi'ni AK Parti idare ediyor. Bugüne kadar baktığımızda Zonguldak Belediyesi ile kıyasladığımızda bizim 10 trilyon borcumuz var. Bizim borcumuz yok, biz borçsuz bir yönetimiz. Baktığımızda kalıcı işler yapmışız. Bu yolun parası ayrılmış bu yeni bir borçlanma değil. Biz bu parayı kendi verdiğimiz evet oyları ile de alabiliriz. Evet oy verirseniz verilecek hizmetlere siz de ortak çıkabilirsiniz" dedi.
70 milyon TL'lik krediyi içeren gündem maddesine CHP'liler ret oyu vererek oy çokluğu ile kabul edildi.