Genel Maden İşçileri Sendikası eski Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreterliği görevinde bulunan ve son seçimlerde Amelebirliği Yönetim Kurulu Üyesi seçilen Osman Tutkun'un çalıştığı Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessesi'nde iş çıkış kartına başka bir madencinin bastığı ortaya çıktı. Tespit edilen olayın ardından ise Genel Müdürlük bünyesinde soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

TTK Üzülmez Müessesi'nde geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Amelebirliği seçimlerinden sürpriz bir şekilde birinci çıkan ve 2022 yılında yapılacak olan GMİS Genel Kurulu'nda aday olması beklenen Osman Tutkun'un, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir'in karşısına aday olması bekleniyordu. Tayfun Demir'e yakınlığıyla bilinen yerel basında Osman Tutkun'un iş çıkış kartına başkasının bastığı yönünde yer alan haberler akıllara soru işaretleri getirdi.

Haberlerde Genel Müdürlük başta olmak üzere TTK üzerinde baskı kurularak Osman Tutkun'un emekliliğe ya da kurum tarafından iş akdinin feshi için zorlandığı iddia edildi. Kurum içinde 'Tayfun Demir, en güçlü rakibini saf dışı bırakıp koltuğunu sağlama almaya çalışıyor' yorumları yapıldığı ileri sürüldü. Basında en çok dikkat çeken ise Osman Tutkun'un iş çıkış kartına basıldığı an ve fotoğrafın sızması oldu. Haberin yer aldığı yerel basında çıkan PDKS (Memur ve işçi Personel Görüntülü ve Resimli Proximity kart okutma sistemi) sistemine kayıtlanan görüntünün kim yada kimler tarafından basına servis edildiğinin tesbit edilmesi bekleniyor.