Başkan Özdemir'in konuyla ilgili açıklaması şöyle: "Zonguldak Ereğli Belediyesi'nin 22. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nde, Türk Tabipler Birliği'ne (TTB) 'Sevgi Barış ve Dostluk' ödülü verildi.

Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'ya verilen bu ödülü, sağlık çalışanları haricinde şahsi menfaatlerini kullanan daha önce 'terör örgütü PKK propagandası yapmaktan' ceza alan, Türkiye'nin Erminelere sözde soykırım yaptığı yalanını savunan ve terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'a sözde özgürlük platformu kurucuları arasında yer alan bu şahsa verilmesini şiddetle kınıyorum.
Bu ödül sağlık çalışanları adına verilecekse ülkesini, milletini seven ve savunan bir sağlık çalışanı bulunamamış mıdır? Ülkemizde ve İlçemizde vatansever ve canını ortaya koyan fedakar o kadar sağlık çalışanı temsilcisi ve sağlık çalışanı varken, adeta bir 'Terör destekçisi' ne sağlıkçıları temsil ettiği iddiasıyla 'Sevgi Barış Dostluk' ödülü verilmesine karşı elimizden gelen tüm mücadelemizi vereçeğiz.
Kdz. Ereğli ilçemizde yapılan festivalde Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın Şebnem Fincancı'ya Sevgi Barış Dostluk ödülünü vermesini bir ilçeyi kaosa sürüklemesini şiddetle kınıyoruz. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık dilerse kendisi adına istediği kişiye ödül verebilir, lakin Kdz. Ereğli halkı adına, kahraman sağlık çalışanlarımızı temsilen bu bölücüye ödül verilemez."
"bilmelisiniz ki; 46 yıllık şerefli mazisiyle MHP şerefsize şerefsiz, namussuza namussuz der. Dağdaki teröriste terörist diyemeyenlere şerefli mi diyecektik? Anasının eteğini giyip sokakta polis taşlayanlar kendilerini şerefli mi saymaktadır? Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'a özgürlük naraları atanlar, 'Sevgi Barış ve Dostluk' adı altında anılmamalıdır. Eğer ki bu yanlıştan dönülmez ise kurt Ereğli'ye de iner."