Turnike Sistemi Nedir?

Turnike kontrollü geçiş talep edilen noktalara konuşlandırılan 3 kollu metal mekanizmadır. Bu mekanizma kişilerin sıralı geçişini sağlamak amaçlı kullanılan en etkili yöntemdir. Güvenlik amaçlı turnikeler üzerine yüz tanıma gibi cihazlarda montajlanabilmektedir. Bu cihazlar sayesinde cihazlara tanımlanmış olan kişiler haricide turnikeden güvenli bölgeye tanımsız kişiler geçiş sağlayamayacaktır.

Turnike Sistemi Nerelerde Kullanılır?

Turnike sistemi plaza girişlerinde, yemekhanelerde, havuzlarda, stadyumlarda, fabrikalarda, sıralı geçiş talep edilen birçok noktada kullanılmaktadır. Talep edilen noktaya göre çeşitli turnikeler mevcuttur. Bel hizasında ve boy hizasında olmak üzere ebat olarak iki farklı ebatta mevcuttur. Kullanılacak yere göre doğru turnike seçimini yapmak önemlidir. Yüksek güvenlik talep edilen noktalarda boy turnikesi tercih edilmektedir. Aynı zamanda turnike üzerine montajlı yüz tanıma cihazları Pdks programına entegre edilerek turnikeden geçiş yapan kişilerin giriş çıkış saatlerini raporlayabilmektedir.

PDKS Programı ile Neler Yapılabilir?

Personel devam kontrol sistemleri genellikle fabrikalarda veya iş yerlerinde tercih edilmektedir. Bu program yardımı ile personellerin giriş saatleri ve çıkış saatleri kontrol altına alınmaktadır. Personelin geç gelmesi durumunda alınan raporda personelin kaç dakika geç geldiğini, kaç dakika erken çıktığını ve kaç dakika fazla mesai yaptığını raporlaya bilirsiniz. Giriş veya çıkış yapmayı unutan personelin saatlerinde düzenleme yapılabilir. Yapılan düzenlemeler güvenlik amaçlı raporlarda elle müdahale olarak görünür. Program kullanıcısı ay sonunda tüm personelin toplam çalışma saatini ve toplam mesaisini rahatlıkla raporlaya bilecektir. Personelin özlük bilgisini saklama özelliğine sahip olan bu program size kullanıcıya büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Programda tasarlanmış olan raporlara tarih aralığı verilerek kaç gün gelmediği de raporlanabilmektedir. Personelin net maaşı üzerinden maaş hesaplaması yaparak maaş pusulası alınır. Alınan raporlar Excel, Word gibi dosyalar halinde kayıt edilebileceği gibi bilgisayara bağlı yazıcıdan çıktısı alınabilir. Birden fazla cihaz olan yerlerde kullanılan yüz tanıma, parmak izi, kartlı sistem cihazlarından program aracılığı ile personeller cihazdan cihaza gönderilebilir.

Yüz tanıma Çalışma Mantığı Nedir?

Yüz tanıma sistemi kişilere özgü çehreyi tanıyarak kendi içindeki algoritma ile şifreleyerek kayıt altına alır. Personel yüz tanıma sisteminin kamerasının karşısına geçtiğinde belleğinde bulunan kayıtları tarayarak karşılaştırma yapar. Eğer yüz tanıma sistemi belleğinde eşleşen kayıt varsa ilgili personelin okutma saatini belleğine alır. Yüz tanıma sistemlerine aynı personel için aynı zamanda RFID kart, parmak izi veya şifrede tanımlanabilir. Yüz tanıma sistemi Personel devam kontrol sistemine entegre edilmiş ise yüz tanıma sisteminden geçiş saatleri personel devam kontrol sistemine aktarılabilir. Bu verileri çekmenin genel olarak 2 farklı yöntemi vardır. TCP/IP veya USB bellek ile veri aktarımı. TCP/IP ile veri alınması en kolay ve basit olan bir yöntemdir. Pdks kurulu olan bilgisayar ile yüz tanıma sistemi aynı ağa alınır. Yüz tanıma sistemine modemin IP bloğuna göre sabit boş bir IP-Adresi tanımlanır. Belirlenen bu IP-Adresinden cihaz ile iletişim kurulabilir. Yüz tanıma sistemi ile bağlantı kurduktan sonra cihazı bilgi aktarım programı ile yönetebilirsiniz. Cihazın içinde bulunan personelleri görebileceğiniz gibi aynı zamanda cihaza personel bilgisi de gönderebilirsiniz. Aynı model cihazdan birkaç tane olması durumunda personelleriniz tek cihaza tanımlayıp diğer cihazlara verileri kolaylıklar gönderebilir bilgileri eşleştirebilirsiniz. Bu sayede diğer cihazlara personelleriniz ayrı ayrı kayıt etmek zorunda kalmazsınız. Personel aktarımı ve geçiş saatlerinin aktarımı USB Bellek yardımı ile de yapılabilmektedir. Yüz tanıma sistemlerinde USB Bellek girişi bulunmaktadır. Bu girişe USB belleğinizi taktıktan sonra personel bilgilerini alarak diğer cihazlara USB belleğe almış olduğunuz kopyayı yükleyebilirsiniz.