Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Bülent Ecevit Üniversitesi'ne (BEÜ) öğrenci kayıt sayısının düşüşü ile ilgili eleştirileri yanıtladı.
Düşüşün BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ile alakası olmadığını belirten Milletvekili Uçar "Bütün illerde üniversitelerde öğrenci sayılarında düşüş var. Ben Zonguldak'taki bir eksiklikten dolayı öğrenci sayısının azaldığını düşünmüyorum ve bu düşünceye inanmıyorum" dedi.

Milletvekili Uçar, gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı "Öğrenci sayısını ve kaydının azalması ile ilgili rektör hocamızın sorumlu olduğunu düşünmüyorum. Rektörümüzün kim olduğunu, yöneticilerin kim olduğunu öğrenci kaydı yaptıranlar bilmiyor. Bunun için rektör hoca ile ilgili sorulan bu soruyu çok doğru bulmuyorum. Üniversite tercihi ile ilgili azalma olabilir ve bunu sadece Zonguldak genelinde indirgemek doğru değil Türkiye genelinde araştırırsanız bütün şehirlerde böyle. Pandemi sürecinde yüz yüze eğitimin başladığı bu dönemde bahsettiğiniz istatistiksel rakamları Zonguldak ve Türkiye genelinde kıyaslamamız lazım. Bu yüzden üniversitemizin önümüzdeki süreçte daha aktif olacağını düşünüyorum. Herkesin endişe ve tereddüt ettiği bir dönem İçerisinde yaşıyoruz. Bu yüzden önümüzdeki dönemde üniversitemize daha çok ilgi olacağını düşünüyorum. Eksik olan konular varsa üniversite tarafından giderileceğine düşünüyorum.

Şehir olarak elbette eksikliklerimiz vardır. Bundan dolayı tercih edilmiyor, teveccüh gösterilmiyor bir duygu içerisine girmemek gerekiyor. Eksiklikleri elbette tamamlayalım ancak Türkiye genelinde üniversitelerde sorun var. Öğrencilerin teveccühleri Özel üniversitelere olmuştur, daha nitelikli okullara olmuştur. Biz üniversitemizi daha nitelikli hale nasıl getirebiliriz onları konuşalım. 1 buçuk yıldır yüz yüze eğitim yok, eksikliklerimizi yeni yeni gidereceğiz. Ben Zonguldakdaki bir eksiklikten dolayı öğrenci sayısının azaldığını düşünmüyorum ve bu düşünceye inanmıyorum. Neden daha bir şey görmedik, eğitim yapılmadı zaten öğrenci neden Zonguldak için bu duygu içerisinde olsun. Kaldıki Yurtlarla ilgili bir sıkıntımız yok. Öğrenci yurtlarımız ve kiralık evlerimiz var. Elbetteki daha iyi olsun onun için neler yapabiliriz ona bakalım. Zonguldak için son dönemde değişim ve dönüşüm var. Yapılan bir sürü yatırımlar var. Gözde şehirlerden biri olabilmesi için, yaşanabilir bir kent olması için çaba sarf ediliyor. Bu bir yere bağlanmak isteniyorsa bu doğru bir şey değil."