AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, Merkez İlçe Yönetim Kurulu'ndan istifa eden Hasan Ketenci, Murat Yıldırım ve Enis Keskin hakkında açıklamalarda bulundu.
İstifa dilekçelerinin partiye ulaştığını belirten Merkez İlçe Başkanı Ayçiçek "Partililerimiz bize gerçek partili olduklarını açıkladılar, yönetim kurulu toplantılarına katılamadıkları için aflarını istediler. Biz kadromuzu tamamlayarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.
İstifa eden Hasan Ketenci, Murat Yıldırım ve Enis Keskin'in yerine İsmail Bal, Fedai Çelen ve Sebahat Çınarlı getirildi. 1'inci yedek Harun Melemez, Ankara'ya yerleştiği için yönetime giremeyeceğini açıkladı.

Başkan Ayçiçek'in açıklaması şöyle:

"Yönetimimizdeki arkadaşımızın üçü de Zonguldak'ta ticaret yapan adresleri ve yerleri belli olan arkadaşlarımız. Bana kendi istekleriyle yönetimden aflarını istediler. Yönetim kurulu toplantılarına devamlılık sağlayamadıklarından, kendilerinin yeterince yönetim kurulunda aktif olarak bulunamadıklarından dolayı sadece yönetim kurulu üyeliğinden aflarını istediler. Bende kendilerine teşekkür ederek yolumuzun aynı olduğunu, aynı hedefe birlikte gideceğimizi ifade ettim. Ak Partinin tüzüğünde olan kanun gereği 30 kişilik yönetimimizin 15 kişilik yedek üyeliğinde sıralamasıyla sistemimiz otomatik olarak yönetimi tamamlıyor. Ben yönetimimi tamamlayıp, kadrom tam olarak sahaya çıkmalıyım. Onun için o yazılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını buradan açıkça söylemek istiyorum. Gerçek olan sadece partimizde aktif olarak görevlerinde bulunamayan arkadaşlarımızın aflarını istemeleridir. Bizde yönetim kurulu kararıyla arkadaşlarımızın taleplerini yerine getirdik."

"Yerine yedekten 3 üyemizi alarak yolumuza devam ediyoruz. Asıl olan tam kadro verimli şekilde AK Parti Merkez ilçe olarak Zonguldak'a faydalı olabilmek. Bizim 2024 yerel seçimlerinde Zonguldak'ı aldığımız noktadan daha farklı noktaya getirmek için gayretle omuz omuza verdiğimiz bir hedefimiz var. Biz bununla ilgiliyiz. Dışarda olanlar, bizim için yazılanlar eğer haklı eleştiriler olursa dikkate alırız ama halis iyi niyetle bilgim dahilinde olan bir şeydir. İstifa eden arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Çünkü 'verimli olamıyoruz yerimizi başka arkadaşlarla dolduralım ve yolumuza böyle devam edelim' dediler. Gerçek partili olduklarını kanıtladılar. İstifa eden üç arkadaşlarımızın yerlerine Sebahat Çınarlı, Fedai Çelen, İsmail Bal geldi."