Milletvekili Hamdi Uçar, 'Parti içinde yapılan kulislerde en çok öne çıkan isim kim?' sorusuna "O zaman il başkanını açıklamış olurum. Parti içinde yapılan kulislerde öne çıkan bir isim var Onu size söylersem il başkanını açıklamış olurum" dedi.

Hamdi Uçar'ın açıklaması şöyle:
"AK Parti'nin genel prensipleri ve ilkeleri dahilinde ilçe, il, belde, kademe başkanlıklarının seçiminde bir takım prensipler vardır. O prensipler dahilinde koordinatörler ve Genel Merkez Yetkilileri, gelip sahada taramasını yapar, incelemesini yapar, temayülünü yapar, mülakatlarını yapar. Sonra da milletvekillerine yani bizle de görüş alışverişinde bulunduktan sonra yapılan çalışma neticesinde 3 ya da 4 arkadaşımız Cumhurbaşkanımıza mülakata çıkar, sonra da açıklanır.
Genel bir temayüldü parti içerisinde teşkilat içerisinde, onlardan bir tanesini yaşadık. Kamuoyunda zaman zaman süreci manipüle eden, süreci sulandırmaya çalışan bir takım açıklamalar var. Kendi camiamızın içerisinden de dışarıdan da açıklama yapan insanları görüyoruz. Ama bir gerçek var; burada partimiz sükunetle önümüzdeki seçimleri taşıyabilecek, götürebilecek kabiliyete ve niteliğe sahip bir arkadaşımızın partinin başına geçmesi konusunda bir hassasiyet var. Bizim de böyle bir duyarlığımız var, hassasiyetimiz var. Ama zaman zaman 'o onun adamı, bu bunun adamı' gibi klişe, artık bu bakış açısının siyasette yerinin olmadığı, siyasette ve her alanda bittiği dönemdeyiz. Artık profesyonel düşünmek ve profesyonel bakmak zorundayız. Gerçekçi düşünmek zorundayız. Bu bakış açısına sahip kişilerin siyasette ve örgütlerde yerinin olmadığı görülüyor. Bu süreç sükunetle devam ediyor. Koordinatör arkadaşımızın yaptığı çalışma neticesinde 3 ya da 4 arkadaşımızın isimleri Cumhurbaşkanımıza verilecek. Cumhurbaşkanımızın huzuruna çıkacaklar. Koordinatör milletvekili arkadaşlarımız bize Cumhurbaşkanımızın huzuruna çıkacak isimler hakkında bir bilgi vermediler. Genel Merkez yakın sürede bizim de düşüncelerimizi aldıktan sonra bu isimleri Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edecekler. Burada 'o çok oy almış', 'en çok onun ismi yazılmış'tan ziyade koordinatör arkadaşlarımız tabloyu ortaya koyacak. Yürüyeceğimiz bu yolu hangi arkadaşımız sağlıklı bir şekilde yürütebilir, ona bakıyor. Bunun dışındaki açıklamaların hepsi teferruattır."

Milletvekili Hamdi Uçar, 'Parti içinde yapılan kulislerde en çok öne çıkan isim kim?' sorusuna "O zaman il başkanını açıklamış olurum. Parti içinde yapılan kulislerde öne çıkan bir isim var Onu size söylersem il başkanını açıklamış olurum. Bu süreçte de ben onu açıklayamam. Burada yapılan temayül yoklamasının içinde teşkilatı mensuplarından Birisi bir isim yazmıştır
Bu isim 'Ben adayım' diye ortaya çıkmamıştır ancak Tabandan bu isimle ilgili tavsiye vardır. Genel merkezden bize sorduklarında biz bu isimle ilgili kanaatimizi bildiririz. Onun için sürpriz bir arkadaşımız da olabilir" diye yanıt verdi.

'GEREĞİ YAPILACAKTIR"

AK Parti Gökçebey İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Başlı'nın polis ve jandarmaya gösterdiği tavrın kabul edilemeyeceğini belirten Hamdi Uçar
"Teşkilat mensubu olsa da olmasa da bir vatandaşın güvenlik güçlerine, emniyet teşkilatında görevini yapan bir polise yaptığı bu hareketi kınıyorum. Asla kabul edilemez. Bizim camia geniş ve kalabalık bir camia. Bizim camiamızın içinde de elbette hata yapanlar olabilir. Varsa da gereği yapılacaktır. Süreç hem parti içi disiplin kurulunda hem de yasal mercilerde devam ediyor" dedi.