Ak Parti Zonguldak Teşkilatında açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Şehit kavramı tarihimiz de kültürümüz de kutsal bir kavramdır. Bizim kutsalımıza saygısızlık yapana milletiniz gerekli cevabı verecektir"dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Valilik, Amalebirliği, Genel Maden İşçileri Sendikası ve madenci ziyaretlerinin ardından son olarak Ak Parti Teşkilatını ziyaret etti.

Bakan Bilgini'in parti binası önünde Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, İlçe Başkanları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve partililer çiçeklerle karşıladı. Ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, parti toplantı salonunda partililere seslendi.

Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, "Cumhuriyeti ilk kentine hoşgeldiniz bakanım. İkimizde ağırlamaktan çok mutluyuz. 8 İlçemiz 13 belediye başkanımızla daha güçlüyüz. İnşallah 2023 yılına kadar daha güzel işler yapacağız. Buradan Ankara'ya destek vermeye çalışıyoruz. Tekrar şehrimizden sizi ağırlamaktan çok memnunuz"dedi.

Türkiye'nin coğrafyada yıldız gibi parladığını ifade eden Bakan Bilgin, "Bende Zonguldak'ta parti teşkilatlarımızın bazı sözlerine teşekkür ediyorum. Bende mutluyum. Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Birisi insanlığın bilenen tarihinde en problemli salgın dönemini yaşıyoruz. Bu salgının nereye gideceğini bilmiyoruz. Türkiye çok şükür buna aşı ve sağlık sistemiyle cevap verdi. Her gün yaklaşık 100 insanımızı kaybediyoruz. Bir taraftan da küresel sistemin saldırıya yaşıyoruz. Türkiye Akdeniz'den dışlanmak istiyor. Suriye, Libya parçalandık. Sanki sinema filminde seyreder gibi izliyoruz. Bunlar bizim ortam geçmişimiz olan toplumun hedef Türkiye olduğunu biliyoruz. Nereden biliyoruz diyeceksiniz Türkiye'ye düşman olan bir terör örgütü üzerinden Türkiye'ye saldırıyorlar. Türkiye'ye saldıran kiralık bir örgüt. Cinayet örgütü bu Türkiye'de iç savaş çıkarmak istiyorlar. Bizim kürtlerimiz vatan sever insan. Türkiye çok şükür 30 yıldır büyümeye devam ediyor. Türkiye 7.21 büyümeye devam etti. Bugün 800 milyar dolarların ekonomi, bunun 1 trilyon doların üzerine çıkmamız gerek. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman boşuna uğraştıklarını görecekler. Dolayısıyla bu neyle başarıyoruz biz bunu milletin gücüyle başarıyoruz. Türkiye bir yıldız gibi bu coğrafyada parlıyor. En son darbe girişimini Türkiye ezdi. Şimdi de PKK üzerinden saldırıyorlar. Şimdi onları Suriye'de pişman ediyoruz.Şehit kavramı tarihimiz de kültürümüz de kutsal bir kavramdır. Bizim kutsalımıza saygısızlık yapana milletiniz gerekli cevabı verecektir. Onun içinde bu konuda ki uyarsızlıklarına milletimiz affetmeyecektir"dedi.

Ziyaretin sonunda ise Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgine madenci heykeli ve Devrek bastonu hediye etti.