Zonguldak MFA Maske ortağı ve Zonguldak Belediyesi AK Parti Belediye Meclis Üyesi Murat Uzun, basın toplantısı düzenledi. Bir dönem Kızılay Şube Başkanlığı yapan Murat Uzun, Zonguldak gündemini meşgul eden Kızılay'da yaşananlarla ilgili soruları yanıtladı.

MFA yatırımları ile ilgili açıklamayı sonra yapacaklarını belirten Uzun "İşimizle Kızılay gündemini karıştırmak istemedik" dedi. Kızılay'da yaşananların ne kendisiyle ne Ömer Selim Alan'la ne de AK Parti ile ilgili olmadığını ifade eden Murat Uzun "Kriz yönetimini sağlıkla yapamayan Genel Merkez asıl suçludur. Pişmiş aşa su kattıklarını görmediler" dedi. Bir dönem Kızılay Şube Başkanlığı yapan Murat Uzun, emekli Maden Mühendisi Serap Elibol'u Kızılay Şube Başkanı olarak Genel Merkez'e önermişti.

"SADECE BENİMLE İLGİLİ OLAN KONULARDA SİZE BİLGİ PAYLAŞIMI YAPACAĞIM"

Kızılay Şube Başkanlığı seçiminde isminin geçtiği için bu açıklamayı yapmaya gerek gördüğünü belirten Uzun, şöyle konuştu:

"Bugün sizlere davette belirttiğim gibi aslında hem şehrimiz, bölgemiz hem de ülkemiz için önemli olan stratejik bazı yatırımlarımızı da sizlere tanıtmak ve aktarmak istiyorduk. Ortağım Fatih Furtun Bey ile birlikte gerçekleştirecektik. Fakat onun da ifade ettiği gibi Kızılay gündemi nedeniyle özellikle gündemi çok yoğun meşgul ettiği, bugün de içerisinde birçok yönüyle benim ismimin de geçmesi nedeniyle, önemli hususları stratejik yatırımları şehrimiz ve bölgemiz için sizlerle aktarabileceğimiz birçok önemli başlığı gölgede bırakabileceğini düşünerek bugün için en azından vazgeçtik. Özellikle son 6 ay içerisinde yeniden yeni yatırımlar, yeni ürünler bunların içerisinde savunma sanayimizi ilgilendiren çok stratejik ürünler de var. Ülkemizin, devletimizin bizi ilgilendiren kısmında ihtiyaç duyduğu stratejik ürünleri üretebilmek adına çok yoğun bir gayret içerisindeyiz. Çok iyi bir ekiple hem devletimizde bazı konularda işbirliği yaparak özellikle TÜBİTAK'ta hem de kendi ar-ge ekibimizle, üniversiteden hocalarımızla beraber inşallah 2023 yılında sizlerle beraber Türkiye'ye Zonguldak'tan çok güzel haberler iletme şansı yakalayacağız. Sizlerin de merak ettiği kamuoyunda neler oluyor diye sorduğunuz, özellikle Kızılay ile ilgili birçok soru var. Ben sadece benimle ilgili olan, Murat Uzun ismini kapsayan, benim bildiğim ve benim içerisinde olduğum konularda size bilgi paylaşımı yapacağım. Bu bilgi kirliliğini ortadan kaldırmış olacağız. Hem de sizin kafanızdaki soruları benimle ilgili ve Kızılay ile ilgili samimi bir şekilde cevap bulsun istiyorum."

"BEN İSİM VERDİM, BENİMLE BİRLİKTE DE BİRÇOK İSİM GENEL MERKEZE VERİLDİ"

Uzun, Kızılay Başkanlığı sürecinin kendisiyle ilgili olan kısmını şöyle anlattı: "Kızılay'dan beni aradılar, isim istediler. Hani kim olabilir diye isim bakmaya başladım. Kimliğini çok değerli gördüğüm hem bir bayan hem bir madenci hem bir mühendis hem bir iş güvenlikçi hem bir eğitimci ve zamanı da bu işe uygun Serap Elibol hanımefendinin ismini Genel Merkeze ilettim. Serap Hanım'ı çok fazla açıkçası tanımıyorum. Hani kim olabilir kısmında çevremde de istişare yaparak birkaç isim istedi. Aslında temasa geçtim onlar istemediler. Ben isim verdim, benimle birlikte de birçok isim Genel Merkeze verildi. Kızılay ile bağlantısı olan Selim Bey ile de bu konuda temaslar vardı. Birçok isimle onun dışında diğer eski Kızılaycılarla görüşüyorlar. Onların da önerdiği isimler var, beraberinde Serap hanımın ismi olgunlaştı. Akabinde Ankara'ya çağırıldı, Serap hanım da birlikte başkanlık konusu ile birlikte böyle şekillendi."

"ÇOĞUNLUK SAĞLANAMAMASININ NEDENİNİN SADECE HAVA ŞARTLARI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Genel Merkezin bu süreci iyi yönetemediğini belirten Murat Uzun, şöyle konuştu: "Kızılayla ilgili sürecimiz bundan ibaret. İsim önerdim. Sorun, atanan bir yönetim var ve şehirde herkesin pozitif yaklaşımı var. Zonguldak bir birine kırdırılma noktasına geldi. Hüseyin Can kendi atadığı yönetimi Zonguldak'a gönderdi, ama Serap hanıma yönetim konusunda yönlendirmeleri oldu. Seçime girmek isteyenler kendi seçim kulesini yaptı, bu süreçle kongreye gidildi. Çoğunluk sağlanamadı ve bunun nedeninin sadece hava şartları olduğunu düşünmüyorum. Hemen bazı kişileri Fetocü yapıyoruz, farklı yerlere çekiyoruz, maalesef Kızılayı da bu duruma getirdik. Kriz yönetimini sağlıkla yapamayan Genel Merkez asıl suçludur. Pişmiş aşa su kattıklarını görmediler. Genel Merkez mevcut yönetime 'aday sizsiniz' demesine rağmen gelinen nokta belli oldu. Serap hanım kongrede net bir duruş sergiledi."

"GÖNLÜMDEN GEÇEN KIZILAY SEÇİMİNE TEK LİSTE İLE GİTMEK"

Kızılay için birlik ve beraberlik çağrısı yapan Uzun "Benim çağrım var: Serap Hanımın zaten kongreye gittiğini biliyoruz. Gönlümden geçen bu sadece olur olmazdı kolay değil. Bu ortamda onu da görüyorum ama gönlümden geçen şudur ki: Cumartesi tek liste ile şölen havasında bir kongre olsun istersen gönlünden geçen bu aktif tarafla Her şey bir kenara bırakmalı. Eğer Kızılayı düşünüyorlarsa nefisleri ile değil gerçekten Kızılayı ve Zonguldak'ı düşünüyorsa bu konuda herkes fedakarlık yapmalı, şapkasını önüne koymalı" dedi.