Zonguldak Belediye Meclisi'nin Haziran ayı 2'nci Birleşim Toplantısı Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığı'nda yapıldı. Gündemin 2'nci maddesinde Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Kapuz Plajı'nın hizmet tarifesi görüşülmüş, Kapuz Plajı için giriş, şezlong ve şemsiye ücretlerinin belirlenmesi için gündem maddesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilmişti.

Komisyondan gelen bilgilere göre güncellenen Kapuz Plajı ücretleri şöyle:

Giriş 5 TL., şezlong 5 TL., şemsiye 10 TL., kabin 10 TL. Komisyonda AK Partili Üyeler Havva Yılmaz, Uğur Sarıkan, Sariye Eryiğit evet oyu kullandı. CHP'li Üyeler Özberk Papila ve Hürmet Kartal ise ret oyu kullandı.

KAYINOVA: "HADİ ELEKTRİĞE, MAZOTA ZAM GELDİ, GÜNEŞE NEDEN ZAM YAPIYORSUNUZ?"

CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, gündem maddesi ile ilgili söz alarak bu maddeye ret oyu vereceklerini belirterek şöyle konuştu: "Komisyonda belki bu zamlara ret oyu gelir diye ummuştuk. Yazı dairesine iade edilir diye düşündük. Ama şu ana kadar öyle bir gelişme olmadı. Ben şunu soruyorum, siz bu zammı niye yapıyorsunuz. Zonguldak Belediyesi'nin Kapuz Plajı'nda şemsiyeler elektrikle mi çalışıyor. Şezlonglar mazotla mı çalışıyor. Hadi elektriğe, mazota zam geldi, güneşe neden zam yapıyorsunuz? Bunun gerekçesi nedir, 2,5 ay bu halk Zonguldak'ta rahat rahat dinlenecekti, bu zammı yapmasaydınız ne olurdu? Bu zamdan ne kazanacaksınız? Bakın Devlet Bahçeli çok güzel bir söz söyledi. 'Vatandaşın cebine, cüzdanına el uzatanlara hesap soracağız' dedi. Ben MHP'li arkadaşlara soruyorum; bu zammın neresindesiniz, bu ülkede insanlar bu kadar baskı altındayken, vatandaşların keyif çıkartacağı zamanda bu zamların sebebini açıklar mısınız?"

AYDIN: "YASAL OLARAK ÜCRET ALAMAZSINIZ"

CHP'li Üye Turgut Aydın ise yasaları hatırlatarak "Beach club ya da plaj gibi isimlerde kullanan bu işletmelerden bazıları plaj girişi için ücret talep ediyor. Çeşitli tüketici hakları dernekleri ve konunun uzmanı avukatlara göre 'sadece denizden yararlanmak isteyen kişilerden plajlara girişte ücret alınması, yasalara tamamen aykırı" dedi.

BAŞKAN ALAN, PLAJDA YENİLİKLER YAPILACAĞINI SÖYLEDİ

Zam eleştirilerine yanıt veren Başkan Alan, ücret artışlarının Kapuz Plajı'nda daha kaliteli hizmet vermek için zam yaptıklarını ifade etti. Plajda yenilikler yapmak istediklerini ancak belediyenin bütçesinin yeterli olmadığını ve bu yüzden ücret güncellemesi yaptıklarını söyledi. Başkan Alan, önümüzdeki dönemde plajda değişiklikler yapacaklarını ve Zonguldak'ın bunu göreceğini ifade etti.

AK Partili Üye Lütfi Çavuş, Kapuz Plajı'na yapılan zamlar konusunda söz alarak 'Şezlong ücretsiz olsun' diye görüşünü paylaştı.

CHP'LİLER RET OYU VERDİ

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Kapuz Plajı'nın hizmet tarifesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu'nun raporu oylamaya sunuldu. AK Partililer ve MHP'liler evet oyu, CHP'liler ise ret oyu verdi, zam oy çokluğuyla kabul edildi.

5 MİLYON TL. İÇİN BAŞKANA YETKİ VERİLDİ

Gündemin 4 maddesinde ise Zonguldak Merkez'e bağlı mahallelerin bazılarında park ve çevre düzenlemeleri yapan işler için İller Bankası'ndan 5 milyon TL. kredi çekilmesi ve bunun için Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.