Konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

"ÖRGÜNÜ ve KEKİNİ AL GEL" SAHA ÇALIŞMASI

Ülkemizde kadına yönelik şiddetle mücadelede devletin ilgili kurumlarının üstlenmesi gereken sorumlulukları belirleyen 4. Ulusal Eylem Planı kapsamında sorumlu ve paydaş kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliğiyle ortaya konulan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022/2025 İl Eylem Planı doğrultusunda 2022 Yılı Faaliyet Planı oluşturulmuştur.

2022 Yılı Faaliyet Planı kapsamındaki "kadına yönelik şiddetle mücadele ulusal politikalarının yerel düzeyde tanıtılması ve etkin uygulanmasına yönelik yerel düzeyde çalışmalar yapılması" stratejisi çerçevesinde Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürlüğü bünyesinde mahalle muhtarlarının da desteği ile kadın ve erkek vatandaşlara yönelik saha çalışması uygulamaları başlatılmıştır. " Örgünü ve Kekini Al Gel" mottosuyla mahalli bölgelerde başlatılan çalışmanın ilki 23.06.2022 tarihinde Baştarla Mahallesi sakinleri ile bir diğeri ise 26.07.2022 tarihinde ise Hayat Mahallesi'nde gerçekleştirilmiştir.

"Örgünü ve Kekini Al Gel" sloganıyla Sayın Valimiz Mustafa TUTULMAZ'ın talimatları ve destekleriyle gerçekleştirilen saha çalışması kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve ŞÖNİM personellerinin bizzat katılımıyla mahalle sakinlerinin keyifle vakit geçirdikleri etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

Mahalle sakinleri kadın vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği söz konusu faaliyet kapsamında öncelikle Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünün tanıtımı ve çalışmaları hakkında bilgilendirme gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında mahalle sakinlerine 'Bilinçli Medya Kullanımı' konusunda açık havada interaktif katılımın gerçekleştiği yetişkin eğitimi düzenlenmiştir. Bunun yanı sıra "Kadına El Kalkamaz" mottosu çerçevesinde erkek vatandaşlara yönelik farkındalık çalışması yürütülmüştür. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan etkinlik programında işbirliği ve desteklerinden ötürü Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerince Baştarla ve Hayat Mahallesi Muhtarlıklarına teşekkür edilmiştir. "Örgünü ve Kekini Al Gel" saha çalışmalarının diğer mahallerde de uygulamasına yönelik planlamalar devam etmektedir."