Uzun yıllar emek verilen iş yerleri, olası kazalar sonucunda ne yazık ki zarar görebiliyor. Böyle bir riske karşı işyerini güvence altına almak amacıyla işyeri sigortası tercih edilmekte. İşyeri sigortası kapsamı ve diğer konularla ilgili olarak, Ethica Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Akyol, önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşyeri sigortasının kapsamı ne?

İş yerlerini güvence altına almak isteyen işletmeler tarafından ilgi gören işyeri sigortası ile ilgili olarak, Işıl Akyol'un aktardığı bilgiler şöyle:

İş yerlerinde yaşanabilecek çeşitli kazalar ve sorunlar, ne yazık ki ciddi maddi kayıplara neden olabiliyor. İşletmelerin son yıllarda çok ilgi gösterdiği iş yeri sigortası, kapsam olarak geniş bir sigorta türü. Yalnızca doğal afetlere karşı değil, kazalara karşı da koruma sağlayan iş yeri sigortası ciddi bir güvence sunuyor. Genel olarak iş yeri sigortası poliçelerinde en çok yer alan durumlar yangın, su baskını, grevler, patlama, deprem, araç çarpması ve hırsızlık olarak öne çıkıyor. Buna ek olarak cam kırılması gibi durumlar da işyeri sigortasının kapsamında. Bu durumlar, zaman zamana gündeme geliyor, basında yer alıyor. Onlarca yıl emek verilen işletmelerde olabilecek bir sel ya da yangın ciddi emekleri yok edebiliyor.

İşyeri sigortası fiyatları nasıl belirleniyor?

İş yeri sigortası fiyatları ya da dükkan sigortası fiyatları, iş yeri alanlarının özellikleri, kapsamı ve içerdikleri çok değişken olduğundan belli bir aralıkta değil. İş sigortası yaptırmak isteyen iş sahiplerinin bu konuda atması gereken ilk adım, işyeri sigortası sorgulama ve ardından inceleme yapılması adına bir başvuruda bulunma. İşleri sigortası için gerekli bilgiler hazırlandıktan sonra, işyeri sigortası fiyat hesaplaması yapılabilir. İşyeri sigortası teminatlarının yanı sıra, işyeri sigortası ücretlerinde en önemli konuların başında iş yerinin nitelik seviyesi ve riskleri geliyor. Bunun için sigorta şirketleri olarak analiz yapıyor ve bir teklif sunuyoruz. İşyeri sigortası teklif alma sürecinde, işletmelerin yapması gereken ilk yer işyeri sigortası için gerekli evrakları hazırlama. Bunun ardından en uygun poliçe için teklif alınabilir.

Yalnızca yangın, sel ve hırsızlık değil, aynı zamanda kar kaybı ve kira kaybı gibi kapsamlara da sahip olabilen işyeri sigortası, hem KOBİ'ler hem de kurumsal şirketler için çok önemli. İşyeri sigortası zorunlu mu sorusunun yanıtı, tabii ki hayır. Ancak iş alanlarında güvence altında olmak isteyen markalar için, oldukça önemli bir güvenceden söz ediyoruz. Online işyeri sigortası kapsamı incelenerek, konuyla ilgili bilgi edinmek mümkün.