Zonguldak Çalışma ve İşkur İl Müdür Vekili Hakkı Alkan, okullara alınacak personel ile ilgili açıklamalarda bulundu.
İş arayanlar okulların açılması ile birlikte İŞKUR tarafından yapılacak hizmetli ve güvenlik görevlisi alımını bekliyorlar.

Okulların ne zaman açılacağının kesin olmadığını belirten Hakkı Alkan "Okullara personel alımıyla ilgili bakanlıktan bir yazı ve bilgi gelmedi. Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılmasına karar verdiğinde ve ödenek geldiğinde gerekli çalışmalara biz de başlayacağız. 240 güvenlik görevlisi ve 450 civarında hizmetli alacağız. Okullara fazla ilgi olmasının nedeni; fazla mesai olmaması, gündüz çalışma süresinin olması ve okulları kamu sektörü gibi görmeleri sebepleriyle okullar tercih ediliyor" dedi.
İl Müdür Vekili Haķkı Alkan konu ile ilgili açıklamayı yaptı:

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullara personel alımıyla ilgili şuanda Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüzden bir yazı gelmedi. Muhtemelen, Milli Bakanlığının okulların açılmasıyla ilgili net bir karar almasının akabinde ödenek geldiğinde dağıtım yapılacak.
Zonguldak genelinde geçtiğimiz yıl 240'ı güvenlik görevlisi olmak üzere, 700 kişi okullara dağıtıldı.

Okullarda uygulanan 'Toplum Yararına Program' kapsamında 9 aylık çalışma programında, memur gibi çalışmaları, çalışma saatlerinin gündüz olması, fazla mesai olayının sözleşme gereği olmaması vatandaşlarımıza daha cazip geliyor.
İŞKUR olarak, 'İşbaşı Eğitim Program'ları üzerinden özel sektöre de çalışma süreci ve ücretlerde olsun aynı şartlarda sözleşme imzalıyoruz ancak devlet kurumları da işsizlerimize cazip geliyor."