Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, sahil projesi kapsamında yeniden yapılan Atatürk'ün ayak bastığı iskeleyi inceledi.

Atatürk'ün ayak bastığı iskelenin tarihi dokularının yok olduğunu belirten Ebru Uzun "İskele tarihi iskele olmaktan çıkmış" dedi.
Ebru Uzun inceleme sonrası şu açıklamayı yaptı:
"Sahil projesi uzun zamandır devam ediyor, Belediye Başkanı yüklenici firmanın ek süre istediğini açıkladı ve buranın üçüncü kez açılışı erteleniyor. Artık tarih vermekten vazgeçseler, bir an önce çalışmaları hızlandırıp bitirsinler diye umut ediyoruz. Özellikle buranın Atatürk'ün ayak bastığı yer olması sebebiyle çalışmaları ne aşamada olduğunu görmek için geldik ve incelememizi yaptık.
İskele tarihi iskele olmaktan çıkmış, Atatürk'ün Zonguldak'a ilk ayak bastığı iskele olmaktan çıkmış. Başka bir konsepte dönüşmüş, buranın sembolik değeri bizim için yine de çok önemli. Atatürk'ün Zonguldak'a ilk ayak bastığı yerde yapılan çalışmayı görmek için geldik. Daha önce ahşap döşenmişti buraya. Şimdi o ahşapları kaldırmışlar herhalde suyun içinde kısa zamanda yürüyeceğini düşündüler. Ustalardan bilgi aldık, beton bir zemin yapılacakmış. Gördüğünüz gibi çok büyük bir alama kaydedilmemiş. Biz de çalışmaları takip ediyoruz."