GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, sendikadaki ayrışmalar nedeniyle ve sendikanın yara almaması, sokaktan kurtulabilmesi amacıyla Olağan Genel Kurulu kararı almak zorunda kaldıklarını söyledi.


Denizer, konuşmasına şöyle devam etti:


&[#]8220;Daha önce Ocak ayında Olağan Genel Kurul yapacağımızı açıklamıştık. 15 Ocak&[#]8217;ta olağan genel kurul sürecini başlatacaktık. Tabii biz bu kararı o zaman yönetim kurulu arkadaşlarımız toplantıdan çıktıktan sonra açıklamıştık. 15 Ocak tarihinin bir anlamı olmadığını gördük. Görüşmeler neticesinde, sendikamızın yara almaması için, sendikamızın sokaktan kurtarılabilmesi için olağanüstü seçim kararı almak için buradayız.


Biz dün söyledik. Bu seçime hiç gerek yoktu. 3 bin işçi alınıyor. 01.01.2009 tarihinde sendikamız toplu sözleşmeye gidiyor. Assma yaptığımız görüşmeler neticesinde, arkadaşlarımızın ayrışması nedeniyle bu kararın zorunlu olarak alınması gerektiğini düşündük. Benimle beraber olan yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber olağanüstü seçim kararı almak için geldik. Yönetim kurulu karar defteri de burada, tüm kurullarımızla beraber 29 Kasım 2008 Cumartesi günü olağanüstü seçim kararını vermek için toplandık. Ben öncelikle hepinize, bu katkıyı sağlayan şube yöneticilerimize, benimle beraber olan yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyor, bu kararın tüm maden işçilerine, tüm Zonguldak&[#]8217;a hayırlı olmasını diliyorum.


29 kasım cumartesi günü saat 10.00&[#]8217;da yönetim kurulu, yönetim yedek, denetim kurulu, disiplin kurulu ve Ankara Türk-İş üst kurulunda emekli olan 2 arkadaşımız için seçim kararı alıyoruz. Müsaade ederseniz burada, sizin huzurunuzda imza altına alalım. İlk imzayı da huzurunuzda müsaade ederseniz ben atıyorum&[#]8221;.


GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, konuşmasının ardından Karar Defterini imzaladı. Diğer Genel Merkez yöneticileri de olağanüstü genel kurulu kararına imza atarak kongre sürecini resmen başlattılar.

Editör: Pusula Gazetesi