Vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmalarını sağlamak hedefiyle yoğun bir şekilde yapılan gıda denetimleri Ramazan Bayramı arifesinde de hız kesmeden devam ediyor. İl Müdürü Cemalettin Çataklı başkanlığında Gıda Denetim Ekiplerince yaklaşan Ramazan bayramı öncesinde üretimi ve tüketimi artan kuruyemiş, şekerleme, unlu mamuller, pastacılık ürünleri, et ürünleri vs. gibi gıda sektörlerinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde denetimler yoğunlaştırılarak, tedbirler arttırıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, denetimlerde amacımız halk sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamaktır. İşletmeci ile çalışanların gıda güvenliği, hijyen gereklilikleri kapsamında belirlenen hususlarda daha hassas faaliyet göstermesi öncelikli hedefimizdir. Gıdanın üretim, satış ve dağıtımının tüm aşamalarında tüketicilerin korunması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Ayrıca vatandaşlarımız gıda ile ilgili karşılaştıkları her türlü olumsuzlukta Alo 174 Gıda ihbar hattından bizlere ulaşabileceklerini hatırlattı.