Zonguldak Kuyumcular Odası Başkanı Çetin Çelik, bugün itibarıyla altının gramının 760 TL olduğunu, çeyrek altının ise 1200 TL olduğunu açıkladı.

Dolar ve Euro fiyatlarının hızla yükselmesi ile ekonomik bir çıkmaza sürüklendiğimizi belirten Başkan Çelik, vatandaşların geçim sıkıntısı nedeniyle alyanslarını ve doğum hediyelerini bozdurduklarını ifade etti.

Çetin Çelik'in altın fiyatları ve geçim sıkıntısı ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:
"Altının bugünkü gramı 760 TL, küçük altın 1200 TL. ve bunlar oldukça yüksek rakamlar. Buradan aşağıya ineceğini inanmıyorum fiyatları, fiyatların daha çok yukarı gideceğini düşünüyorum.2022 yılında çok daha yüksek rakamlarla karşılaşacağız. Altının gramının 1000 tl olacağını düşünüyorum.
Altının gramının 2021 yılı sonunda 750 TL olacağını söylemiştim, şu an 11. aydayız ve altının gramı 760 TL oldu.
Dünyanın en denilir, en sağlam ve en iyi kazandıran emtiası olarak altının tek geçerim. Arsadan, faizden, Dövizden dahi çok daha iyi getirisi olan gayrimenkulden anında nakite dönen bir imtiha aracıdır.
Bu ara maalesef sıkıntısı geçim sıkıntısı nedeniyle altın bozdur un çok. Geçim sıkıntısından dolayı alyanslar, çocukların doğum hediyeleri insanlar altınlarını boz duruyor.
Maddi sıkıntılar maalesef hat safada. Çok sıkıntılı bir dönemdeyiz Allah herkesin yardımcısı olsun. Hükümetin aldığı karar ve tedbirlerle en kısa zamanda krizi atlatacağımızı düşünüyoruz İnanmak istiyorum."