FİLYOS LİMANI'NI NEDEN DEVLET İŞLETMİYOR?

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi;

1)Bakanlığınız tarafından Filyos Limanı'nın 2 milyar 226 milyon 288 bin liralık altyapı işleri yapılmış iken, üst yapı işlerini ve Filyos Limanı'nı neden devlet işletmemektedir?

2)Filyos Limanı işletmesinin 3996 sayılı Yap İşlet Devret modeli ile ihaleye çıkılmasına kim ya da kimler tarafında hangi gerekçe ile karar verilmiştir?

3)Filyos Limanı'nın 3996 sayılı sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun uyarınca Yap İşlet Devret modeli ile ihaleye çıkılması için hangi çalışmalar yapılmaktadır? Bu çalışmalar ne aşamadadır? Çalışmalar ne zaman tamamlanacaktır?

4) Filyos Limanı 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun uyarınca ihaleye ne zaman çıkılacaktır?

5) Filyos Limanı 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun uyarınca yapılacak ihale şartnamesinin Tosyalı Holding'e göre düzenleneceği ve bu şekilde Filyos Limanı'nın işletmesinin adrese teslim ihale ile Tosyalı Holding'e verileceği iddiaları doğru mudur?

6) Filyos Limanı'nın 3996 sayılı sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun uyarınca Yap İşlet Devret modeli ile ihaleye çıkılması için yapılan çalışmalar kapsamında ihaledeki muhammen bedel ne kadardır?

7) Filyos Limanı 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun uyarınca yapılacak ihale sonucunda hazine garantisi verilecek midir? Verilecekse nasıl bir garanti verilecektir.