İşadamı İsmail Recai Şanlı, Migros'a kiraladığı 7 işyerinin birleştirilerek kullanıldığı tespitini yapan Çevre Şehircilik Müdürlüğü'ne çağrı yaparak, aynı hassasiyeti Filyos Ateş Tuğla, Güpgüpoğlu Otel ve TTK Memurlar Lokali için de gösterilmesini istedi.

İsmail Recai Şanlı, konuya ilişkin açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Zonguldak Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün CİMER'e yapılan şikayetler ve yerel basında çıkan haberler üzerine yaptığı incelemeler sonucunda MİGROS'a kiraladığımız yerde 7 dükkanın birleştirilerek kullandığı tespit edilmiş. Bu durumun imar tadilatı ile düzeltilmesi istenmiştir. Filyos Belediyesi'ne gerekli başvurularımızı yapıp, yasal olmadığı iddia edilen çalışmayı, verilen süre içinde yasaya uygun hale getireceğiz. Yaptığımız inşaatlarda, yerel basında iddia edildiği gibi kat artışı, kat yüksekliği gibi hiçbir eksik bulunamamıştır.

Devletimizin, Filyos'da yediği yemeklerin parası Alev Tuğla Fabrikası tarafından ödenen gazetecilerin yazdıkları haberler üzerine harekete geçmesi manidardır. Asl olan, yapılan tüm iş ve işlemlerin şikayete bağlı olmaksızın titiklikle incelenmesidir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 1957'den sonra yapıldığı hava fotoğrafları ile tespitli olduğu halde İmar Barışı'ndan da yararlanmayan, iskanı ve büyük bölümünde inşaat ruhsatı olmayan Filyos Ateş Tuğla Fabrikası'na göz yumarken Masal Bahçesi adlı çay bahçesine yapılan tuvaleti imara aykırı bulması manidardır.

Derya Otel'in İmar Barışı'ndan yararlanırken 30 bin lira eksik bedel ödediği, Masal Bahçesi'nin yaptığı tuvaletin ruhsatı olmadığını ortaya çıkartan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Güpgüpoğlu'nun yaptığı oteldeki tespit etilen eksikliklerle ilgili nasıl bir çalışma yapmıştır? Filyos Ateş Tuğla Fabrikası'nda Koruma Kurulu Kararlarına aykırı iş ve işlemlerle ilgili ne yapmıştır? Zonguldak'ta TTK Memurlar Lokali için alınan yıkım kararıyla ilgili ne yapmıştır? Devleti 'adalet' ayakta tutar. Devletimizin gözünün önünde yapılan yanlışlar için şikayet gerekmeden gereğini yapmasını beklemek her vatandaş ve bizim de hakkımızdır. Şimdi başta Filyos Ateş Tuğla Fabrikası, Güpgüpoğlu'nun oteli ve TTK Memurlar Lokali ile ilgili nasıl bir işlem yapılacağını merakla bekliyoruz."

valilikten-filyosta-imar-kirliligi-haberlerine-aciklama
Valilik'ten 'Filyos'ta İmar Kirliliği' haberlerine açıklama