Hükümetin terörü bitirmek için girdiği yolu hepimiz dikkatle izliyoruz.

Seçim öncesi yaşanan bu kritik süreç, ülkemizin geleceği açısından çok önemli...

Ülkemizin geleceğini düşünürken, kentimizin geleceğini de unutmamamız gerekiyor.

Bu yoğun gündem içinde Zonguldak sorunlarını gündemden düşürmememiz gerekiyor.

Hani Filyos Limanı, 2013 Ocak ayında ihale ediliyordu? Ne oldu bu iş? Takip eden milletvekilimiz, bürokratımız var mı? Varsa açıklasın, biz de kamuoyuyla paylaşalım.

Duble yol çalışmaları sürüyor. Ama yapılan yerler yıkılıyor. Çünkü sıcak asfalt yapılmadı. Özellikle Devrek&[#]8217;ten Dorukhan Tüneli&[#]8217;ni geçinceye kadar arabanın gördüğü zarar nasıl hesaplanacak?

Bu yaz, duble hale dönüştürülen yollarımızın sıcak asfalt yapıldığı yıl olsun. Duble yolların tümünün bitmesini, sonra sıcak asfalt yapılmasını beklersek, altımızda araba kalmayacak!

Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin projesinin son hali müteahhide teslim edildi mi? Müteahhit kazmayı vurdu mu? Takip eden milletvekilimiz, bürokratımız var mı? Varsa açıklasın, biz de kamuoyuyla paylaşalım.

Uzun boylu vekil seçelim!

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Ereğli tersaneler bölgesi için &[#]8220;Benim boyumu aşar&[#]8221; ifadesini kullanmıştı.

Bir bölge milletvekili, bölgesindeki sorun için böyle bir ifade kullanabilir mi?

O zaman niye sizi seçtik biz?

Sevgili Zonguldaklılar&[#]8230;

Bir sonraki seçimde daha &[#]8220;uzun boylu&[#]8221; kişileri milletvekili seçelim ki, yöremizin sorunları, vekilimizin boyunu aşmasın! Adaylar içinden alıngan olmayanları, hemen küsmeyenleri, &[#]8220;küstüm, oynamıyorum&[#]8221; diyenleri seçmeyelim. Olmaz mı?

Rödevansçı-kaçakçı!

Cumartesi günü yayınlanan köşe yazımda, kaçak kömür ocaklarında ciddi oranda üretim yapıldığını, devletin kaçak ocaklara yönelik operasyonlarının ardından rödevanslı saha sahiplerinin TTK&[#]8217;ya rödevans bedellerini ödeyemediğini yazmıştım.

Bir rödevanslı saha sahibi aradı ve dedi ki:

&[#]8220;Bir-iki firmanın yaptığını tüm rödevansçılara mal edemezsiniz. Benim sahamda kaçak çalışan ocakları TTK&[#]8217;ya bildirdim. Telefonlarını size de vereyim. Bir tanesi, &[#]8216;ben bu şirkete fiş parası verdim&[#]8217; derse, bu işi bırakırım.&[#]8221;

Evet, aldığımız bilgiler, bu işi az sayıda firmanın yaptığı yönünde. İşini layıkıyla yapan rödevansçılara haksızlık yaptığımızı düşünüyorum.

Bu arkadaşlardan özür diliyorum.

Kıssadan Hisse: Kötü söze cevap

Bir gün, sarhoşun biri, Neyzen Tevfik&[#]8217;in ensesine tokat atmış. Neyzen Tevfik&[#]8217;ten hiçbir karşılık gelmemiş. Dostları Neyzen&[#]8217;e sitemli şekilde takılmışlar:

&[#]8220;Tokadı yediğinle kaldın; ne sesin çıktı, ne de herhangi bir karşılık verdin.&[#]8221;

Neyzen gülmüş:

&[#]8220;Ne yapayım yani? Sana bir eşek çifte atsa, sen ne yapardın?&[#]8221;

Anlayana&[#]8230;

Günün Fıkrası: İleri gidebilirsin&[#]8230;

Temel, nişanlısı Fadime´yi gezdirmek için arabasına bindirir. Vitese atarken, eli hafif yollu nişanlısının bacağına değer. Fadime kıpkırmızı kesilir... Bir süre sonra evlenirler ve balayına çıkarlar. Bodrum´da otelin önüne gelince, Temel kontağı kapatır, el frenini çekerken, eli yine Fadime´nin bacağına değer. Fadime yine kızarır ve Temel´e, "Ula artuk evlenduk, daha ileri gidebilursun" der. Temel, arabayı çalıştırır ve Kuşadası&[#]8217;na doğru yola koyulurlar.

Günün Sözü:

Kalbinizin ısınmadığı insanlardan uzak durun.

Hz. Ömer