Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve kardeşi Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun'a yakınlığı ile bilinen Mehmet Baş'ın açıklamalarının ihraç nedeni olduğu ve partinin yetkili organlarının harekete geçmesi gerektiği bildirildi.

Başhekim Hasan Tosun'un yanından çıkmayan Mehmet Baş'ın partideki barış havasını dinamitlemek amacıyla yaptığı açıklamalara İl Başkanı Zeki Tosun'un müdahale etmemesi şaşkınlıkla karşılandı. Konunun Ak Parti Genel Merkezi'nde taşındığı öğrenildi.
Zeki Tosun, kendisine ve kardeşi Hasan Tosun'a yönelik eleştirilerde açıklama yaparken, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a yönelik eleştirilerde susuyor. Partililer "Zeki Tosun kardeşi eleştirilince açıklama yapıyor, Belediye Başkanı eleştirilince susuyor. Mehmet Baş partiden ihraç edilmeli" dediler.
Zeki Tosun'un nasıl bir karar alacağı merak ediliyor.
Mehmet Baş, bir gazeteye yaptığı açıklamada, eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan hakkında haber yapmak için gazetecilere 50 bin lira para verdiğini itiraf etti ve "Benim dostlarımın uykusunu kaçıranlar... Bunlar daha reklamlar. Dizi daha yeni başlıyor" diyerek Zeki Tosun ve Hasan Tosun'u korumak adına açıklamalar yaptı.