Bu yazımızda sizlere bayan gümüş yüzük hakkında bilgiler vereceğiz. Yüzük materyali olarak gümüş, erkekler tarafından daha çok tercih edilmesine rağmen kadınlardan tarafından pek çok noktada rağbet görmektedir. Gümüş takılar içerisinde kadınların tercih ettikleri arasında üst sıralarda yüzük ve kolye yer almaktadır. Bayan gümüş yüzük hakkında bilgiler vermeden önce sizlere gümüşün tarihi ve gümüşle ilgili başka konularda kısa bilgiler vermeye çalışacağız.

Gümüşün Tarihçesi

Gümüş ve altın gibi madenlerin tarihi neredeyse insanlık tarihi kadar eski desek abartmış olmayız. Yapılan kazı çalışmaları sonucunda işlenmiş gümüş malzemelere ilk olarak M.Ö 5000'li yıllarda rastlanmaktadır. Fakat bazı bulgular bu tarihin daha eski olabileceğine de işaret etmektedir. Anadolu coğrafyasında ise gümüşün M.Ö 3000'li yıllarda ortaya çıktığını görmekteyiz. Çin, Yunan ve Pers medeniyetlerinde çokça kullanıldığını gördüğümüz gümüş keşfedilme sırası olarak altın ve bakırdan sonra keşfedilmiştir. Geçmişten günümüze bu değerli maden gümüş yüzük, kolye, bileklik gibi takıların yapımında kullanılmıştır.

Gümüş Neden Kararır

Kullanım alanı çok fazla olan kadın gümüş yüzük havayla ve deriyle temas sonucu zamanla kararmaktadır. Bunun önüne geçmek için çeşitli yöntemler vardır. Bunlar arasında bayan gümüş yüzük için en etkili olanı bir litre suya bir yemek kaşığı kadar çamaşır sodası ve bir kaşık tuz atarak su kaynatılır ve bu suyun üzerine alüminyum bir kap yerleştirilir. Daha sonra gümüş yüzük bu kabın üzerine konularak 2-3 dakika bekletilir. Ardından gümüş yüzük sıcak suda durulanır. Bunun sonucunda kararma giderilmiş olur.

Kadınların en çok tercih ettikleri gümüş yüzük modelleri aşağıdaki gibidir:

  • Küçük halka taşlı
  • Damla taşlı bayan gümüş yüzük
  • İsim yazılı
  • Kalp kesimli
  • Kıvrımlı
  • Çift sıralı
  • Sade tasarımlı bayan gümüş yüzük

Bunların yanında birçok model bulunmasıyla birlikte en çok tercih edilen kadın gümüş yüzük modelleri bu saydıklarımızdan oluşmaktadır.

Gümüş takılarda özellikle yüzüklerde birçok doğal taş kullanılmaktadır. Bu doğal taşlar estetik bir görünüm sağlamasının yanında her biri ayrı faydalara sahip taşlardır. Bu taşların başlıcaları zirkon, akik, kaplan gözü, zümrüt, oniks taşlarıdır.

Gümüş yüzükler, takılar ekonomik ve sağlıklı aksesurlar arasında yer almaktadır. Tahminimiz insanlık medeniyeti devam ettikçe ve gümüş madeni rezervleri tükenmedikçe gümüş hem erkekler hem de kadınlar için favori olmaya devam edecektir.

Editör: Pusula Gazetesi