Tarihi İpekyolu’nda nefes kesen yarış Tarihi İpekyolu’nda nefes kesen yarış

Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Şahin Kaya, Zonguldak Kömürspor’un küme düşmesinin Zonguldakspor Başkanı ve yöneticilerinin olduğunu ifade ederek, “Zonguldakspor Yönetimi ve Başkanı kendi beceriksizliklerini örtmek için bizim şike yaptığımıza dair iddia ortaya atıyor. Biz 2 Milyon 300 Bin Lira para için 3 puanımız sildirdik. Zonguldakspor da 800 bin lira için üç puanını sildirdi. Yani üç puanları silinmeseydi ligde kalacaklardı. Kendi başarısızlıklarını örtmek için bizim Ankaraspor ile şike yaptığımız söyleniyor. Biz bunu kınıyoruz.” Dedi.

“ZONGULDAKSPOR BAŞKANININ BECERİKSİZLİĞİ”
Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Şahin Kaya yaptığı açıklamada, “Federasyonun inceleme başlatıldığına dair resmi bir paylaşımı yok. Bu futbolun olağan akışında olan şeyler. Daha önce de yapıldı bunlar. Bir puanın yettiği yerde iki takımında riske girmemesi, top çevirmesi çok normal. Bunla alakalı istatistik paylaşılıyor. Hiç şut olmamış diye. Vanspor’un 6-1 kazandığı maçın istatistiklerinin hepsi sıfır. Zonguldakspor Yönetimi ve Başkanı kendi beceriksizliklerini örtmek için bizim şike yaptığımıza dair iddia ortaya atıyor. Biz 2 Milyon 300 Bin Lira para için 3 puanımız sildirdik. Zonguldakspor da 800 bin lira için üç puanını sildirdi. Yani üç puanları silinmeseydi ligde kalacaklardı. Kendi başarısızlıklarını örtmek için bizim Ankaraspor ile şike yaptığımız söyleniyor. Biz bunu kınıyoruz. Bizim zaten şike yapacak bir paramız da yok. Biz cüzi miktarlara takım kurmuş bir yönetimiz. Daha önce bu şekilde oynanmış maçlar var. İki tarafa da bir puanın yettiği durumda iki tarafında riske girmemesi normal.” dedi.


“KENDİ BAŞARISIZLIKLARINI ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR”
Son dakikalarda yaşanan pozisyona ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Şahin, “Son dakikalarda Tibet Öniz kardeşimin pozisyonuna bir açıklık getireyim. Orada ikili mücadele sırasında Tibet’İn ağzında bir küfür çıkıyor. Ankaraspor’lu futbolcuların tepkisi buna. Ankarasporlu futbolcu bir de, “Arkadaşımız sakat niye devam ediyorsun” şeklinde bir tepki yapıyor. Buralardan hiçbir şey tutturamazlar. Biz ilçe takımı olabiliriz. Onlar il takımı olabilir. Lobileri daha güçlü olabilir. Nazillispor ağır taştır altında kalırlar. Ben burdan Zonguldakspor taraftarına seslenmek istiyorum. Lütfen hatayı kendi yönetimlerinde, başkanlarına beceriksizlikleri burada arasınlar. Bizde dört haftadır bizim oynadığımız takımlara Zongıldakspor’un oynadığı takımlara teşvik primleri gittiğini, hakemlere para gittiğini… Biz de çıkıp Zonguldakspor Başkanı şike yapıyor, teşvik gönderiyor, bu yüzden puan kaybediyoruz diye isyan edebilirdik. Biz hiçbir bahaneye sığınmadık Zonguldaklıların yaptığı gibi. Serik maçını yenselerdi zaten problem kalmayacaktı. Bu olay Zonguldakspor başkanı ve yönetiminin başarısızlığıdır. Kendi başarısızlıklarını örtmek için yaptıkları açıklamalar.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Batuhan Karamalak