Zonguldak'ta eğitim öğretim yaşamını sürdüren Zonguldak Sınav Temel Lisesi geleneksel hale getirdiği 'Farkındalık ödülü"ne bu yıl Zonguldaksporlu futbolcu Okan Duran'ı layık gördü.

Okul Müdürü Vecdi Ilgın ve Öğrenci Meclis Başkanı Lüset Değirmenci, topluma mahal olmuş kişileri bularak farkındalık yaratmak amacıyla böylesine bir etkinlik düzenlediklerini ve bu kriterlere uyan topluma örnek olan kişileri seçtiklerini ifade ettiler. Öğrenci Meclis Başkanı Lüset Değirmenci, geçtiğimiz günlerde Ziraat Türkiye Kupası maçında olaylar nedeniyle yarıda kalan Fenerbahçe-Beşiktaş maçını farkındalık yaratmak amacıyla konuyu okul meclisine taşıdı. Okul Müdürü Vecdi Ilgın ve Okul Meclisi Başkanı Lüset Değirmenci sporda farkındalık yaratmak amacıyla Zonguldakspor üzerinde bir araştırma yaptılar. Yapılan araştırma sonucunda Okan Duran'ın kariyerinde oynadığı 285 resmi maçta hiç kırmızı kart görmediğini tesbit etti. Futbol kariyerinde sürekli fair-play ruhuyla mücadele eden Okan Duran'ı bu ödüle layık gördüklerini belirten Okul Müdürü Vecdi Ilgın ve Okul Meclis Başkanı Lüset Değirmenci, gençlere örnek olmak amacıyla adına Okan Duran'ın çok büyük bir örnek kişilik olduğuna karar verdiler. Okan Duran'a ödülünü Pazar günü oynanacak Zongudakspor-Şanlıurfaspor maçı öncesinde vereceklerini ifade eden Okul Müdürü Vecdi Ilgın mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

VECDİ ILGIN: "OKAN ÖRNEK BİR SPORCU"

Okan Duran'ın 285 resmi maçta kırmızı kart görmediğini belirten Ilgın "Bu yıl gündemimize sporda şiddet oturdu. Son olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş maçın herkesi üzdü. O nedenle bu konuya ağırlık verdik. Zonguldakspor'daki futbolcuları incelemeye aldık. Bura da çok ilginç bir şeye rastladık. Zonguldakspor'da stoper mevkiinde oynayan Okan Duran'ın 285 resmi maç oynamasına rağmen ne direk ne de çift sarı karttan kırmızı kart yemediğini gördük. Bu gençlere de örnek oluşturdu. Meclisi oluşturan genç arkadaşlarımızla toplantı yaptık. Bunu gündeme aldık. Arkadaşlarımızın da onayıyla bu sene ki farkındalık ödülünü Zonguldakspor'lu oyuncu Okan Duran'a vermeyi uygun gördük" dedi.

"ÖDÜL ŞANLIURFA MAÇINDA VERİLECEK"

Ilgın "Gerek saha içerisinde ki gerek saha dışında ki davranışları bura resmi maçta ihlal görmemesi en önemli noktaydı. Bu futbol yaşantısıyla Okan Duran'ın çok büyük bir örnek olduğunu düşündük. Bu ödülü kendisine laik gördük. Pazar günü kendi sahamızda oynayacağımız Şanlıurfaspor maçında Okan Duran'a ödülünü vereceğiz" dedi.

DEĞİRMENCİ: "OKAN DURAN ÖRNEK BİR SPORCU"

Sınav Temel Lisesi Öğrenci Meclis Başkanı Lüset Değirmenci ise konuşmasında ''Bende bir sporcu olarak iyi sporcuların ödüllendirilmesi yüceltilmesi gerek. Aynı zamanda sporcuyu sporcu yapan şey karakteri ve kişisel özellikleridir. Bu şekilde de başarı kaçınılmaz olacaktır. Bence de bu kadar maça çıkmış ve kırmızı kart görmemiş futbolcunun böyle güzel başarılar göstermesi ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben 5 yıldır voleybol oynuyorum. 2 yıl boyunca da takım kaptanlığım oldu. Arkadaşlarımla çok güzel başarılarım oldu. Bu başarıların ödüllendirilmesi çok güzel bir duygu. Bir sporcuyu daha çok spora bağlayarak yüceltiyor. Bu gerçekten çok güzel bir duygu. Okan Duran'ın sporcu kimliği ve kişiliği herkese örnek olacak''dedi.

Editör: Pusula Gazetesi