Atatürkçü Düşünce Derneği Çaycuma Şubemizin 12-16 Mar t 2018 arası yapmış olduğumuz "Şeker fabrikaları Vatandır. Satılamaz" başlıklı imza kampanyasında toplanan imzalar ADD Başkanı Zeki Saim Oral ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilgili yerlere ulaşmak üzere ADD Genel Merkezine kargo ile gönderildi. İmza kampanyası ile ilgili olarak Başkan Zeki Saim ORAL şunları söyledi;
"Öncelikle imza kampanyamıza destek veren halkımıza, üyelerimize çok teşekkür ederim. Kısıtlı çalışma imkanları içinde yeterli imzaya ulaştığımıza inanıyorum. İmza kampanyamız maalesef sınırlı bir zaman diliminde olması, standımızın başında duracak kimse bulamayışımız, havaların soğuk olması gibi olumsuzluklar istediğimiz rakamlara maalesef ulaştıramamıştır, Yapılan kampanya süresince atılan imza sayısı 1500 dür. Çok fazla sayılmaz ama bizim için yeterli sayılabilir.
Daha köylerimize ulaştıramadık mesela, pazara giremedik, beldelere ulaşamadık ... Duyarlı olan vatandaşlarımız, sosyal medyadan veya duyumlar üzerine gelip imzalarını attılar. Öyle ki imza atarken bile serzenişlerini dile getirmeyi unutmadılar. Bunlar umut vericidir. Bu da demek oluyor ki hala halkımızın içinde Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkan, çıkmaya devam edecek bir kesim var. Bu da bizi çok mutlu etmiştir. Bundan sonraki çalışmalarımızı halkımızın sorunlarına sahip çıkan, onların istek ve görüşlerine göre çalışmalarımızı şekillendireceğiz. Onların yettiğimiz yere kadar sözcüsü olmaya çalışacağız. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ve kazanımları sahipsiz değildir. Satılmasına, kapanmasına asla izin vermeyeceğiz"dedi.
Başkan Oral;
"Yine son günlerde de TTK'nın benzer şekilde özelleştirilmesi veya satılması söz konusu, buna da izin vermeyeceğiz. Kömür demek Zonguldak demek, Zonguldak demek kömür demektir" dedi.
İmzalar ADD Genel Merkezine ulaştırılmak üzere kargoya verildi.

Editör: Pusula Gazetesi