Kent Konseyi Çevre Meclisi, termik santrale karşı destek amacıyla başlattığı ziyaretlere devam ediyor. Siyasi partilerin ardından dün de sivil toplum örgütlerini ziyarete başlayan Meclis üyeleri, bu kapsamda ilk ziyareti Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Bartın Şubeler Platformuna yaptı. Ziyarette konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bayram Şimşek, termik santral ve kavşak suyu konusunda birlikte mücadele yürütmeye hazır olduklarını söyledi.


Destek vermeye hazırız


Şimşek, &8220;Bartın&8217;da ve Amasra&8217;da daha önce kurulmuş olan çevre birlikteliğinin temel hedefi birlikte olmayı gerektiriyor. Amasra&8217;da Cumartesi günü yapılan eylemde de bütün katılan temsilciler artık Bartın&8217;da birlikte bir çevre meclisi oluşturulalım. Bütün Bartın, hatta Bartın dışında yaşayan Bartınlılar, Zonguldaklılar, Karabüklüler ile birlikte olmalıdır. Çünkü biz biliyoruz ki termik santralin etkileri sadece Amasra ve Bartın ile sınırlı değil, tüm çevreyi etkileyeceği için, diğer illerde yaşayan insanlarla birlikte mücadele yürütmeye varız. Çevre Meclisi&8217;nin de her zaman yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz. KESK ve Eğitim-Sen olarak her zaman destek vermeye hazırız&8221; diye konuştu.


Lafa karnımız tok


Bartın&8217;da geçmişten beri termik santral mücadelesi olduğunu belirten Çevre Meclisi Üyesi Ayşe Sevtap Uzun da konuşmasında, &8220;1990&8217;lı yıllardan beri sürekli çeşitli saldırılar geliştiriliyor. Ancak o zamandan beri termik santral mücadelesi ne zaman ortaya çıkarsa Bartın&8217;da bir kesim ne yazık ki &8216;zararlıysa karşıyız, yararlıysa yanındayız&8217; cümlesini kullanıyor. Açıkçası bizim artık bu lafa karnımız tok. Termik santrallerin zararlı olduğu bir gerçektir. Çevre Meclisi olarak ziyaret ettiğimiz parti ve sivil toplum örgütlerinden &8216;biz santrale karşıyız, santral zararlıdır ve bu mücadelede yanınızdayız&8217; lafını net bir şekilde duymak istiyoruz&8221; dedi.


Kartopu gibi büyüyecek


Siyasi partilere yapılan ziyaretlerde Ak Parti hariç bütün partilerin net tavır koyduklarını ifade eden Uzun, &8220;Tavırlarını net olarak sergileyenler sağ olsun. Bundan sonra sivil örgütlerin bazılarını gezeceğiz ki, gerçekten net duruş gösterenler arkadaşımız, dostumuz, yoldaşımızdır. Kiminle birlikte yola çıkacağımızı bilmek durumundayız. Türkiye&8217;de yaşanan gerçekler termik santralin ne kadar zararlı olduğunu göstermektedir. Amasra&8217;da kurulacak olan santral ise korkunç bir zarar verecek. Çünkü büyük çaplı bir santral olacak. O nedenle bu yolda kimlerle birlikte yürüyeceğimizin kararını vermek için ziyaretler yapıyoruz. Cumartesi günü yapılan eylem gerçekten halkın büyük bir kısmının gerçekten bu eyleme destek verdiğini gösterdi ve bu bir kartopu gibi giderek büyüyecektir&8221; ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi