DSP Çaycuma İlçe Başkanı Ersin Dilek, Tekel işçilerin halkı direnişini sonuna kadar desteklediklerini söyleyerek; "İşçi sınıfı hakları için genel greve gitmelidir" dedi. İşçilerin kazanılmış haklarını da kaybettiğini söyleyen Dilek; "Ak Parti yönetimindeki son sekiz yılda ülkenin başına gelenlere kayıtsız kalan ve tepki göstermeyen işçi kesimi, mücadelesini kazandıracak eylemlerin içinde olmalıdır. Hükümetin yanlış kararlarına karşı yapılan eylemlere verilen cılız desteklerle işçi kesimi ve emeklileri hem kendi haklarını yitirdikleri gibi hem de ülkenin kaynaklarının peşkeş çekilmesine seyirci kalmaktadır. Kriz var denilen ortamda bankalar ve finans kurumları kar rekorları kırmaktadır. Genel Başkanımız Masum Türker´in 57. hükümetin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığında verilen 100 TL seyyanen zammı iş başına geldiğinde iptal eden ve bunu işçi ve emeklisine çok gören Ak Parti hükümeti meclis mikrofonlarından milletin gözüne bakarak 2003 yılında göreve gelir gelmez 75 TL zam yaptık diyerek yalan söylemektedir. Verdiği 30 TL zam için kasım kasım kasılmaktadır. Borç batağına düşmüş ve artık geçinemeyen emekli kesimi ne yazık ki hüsrana uğramıştır. Bizden üç sene bir şey beklemeyin diyerek çalışanları sabır testine sokan Ak Parti hükümeti sessiz kalan işçi ve emekliler sayesinde 87 yıllık Cumhuriyetin en şanslı hükümeti olmuştur. Emekçi kesim artık yalanlara dur demelidir. Üretimden gelen gücünün farkında olamayan emekçi kesimi sessiz kaldığı sürece geride kalan haklarını da bir bir kaybetme tehlikesi içindedir. Aylık 30 TL emekli maaş zammını Başbakana çiçek vererek kutlayan başkanların yönetimindeki emekli kesiminin içinde bulunduğu durumdan çıkması imkansızdır" dedi.
Genel grev yapıldığı takdirde destek için ön saflarda olacaklarını söyleyen Dilek; "Emekçilerin, çalışanların hakları için verilmiş ve kazanılmış mücadeleden doğan DSP şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da emekçilerin yanında olacaktır. Özellikle hak mücadelesi söz konusu olduğunda, bu mücadeleyi kendine görev sayan DSP, işçi sınıfı ile birlikte, ön saflarda olacaktır. Türkiye´de işçi haklarının elde edilmesi için, işçi sınıfı genel greve gitmelidir. Çünkü işçilerin haklarını vermeyen Ak Parti Hükümeti, bununla da yetinmemekte, her geçen gün, onların kazanılmış haklarını da tırpanlamaktadır. Bu gidişe ´dur´ denilmelidir. DSP yapılacak bir genel grevde de işçilerin yanında olacaktır.
Bu nedenle Tekel işçilerinin direnişine destek olmakta kararlıyız. 22 Ocak 2010 Cuma günü Çaycuma çarşı meydanında yapılacak destek toplantısında emekçi kesimin yanında olacağız. Tüm çalışanları, emeklileri ve memur sendikalarını Tekel işçilerine destek olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi