Damla Projesi kapsamında Zonguldak'a gelen 20 yabancı ve Türk gönüllü öğrenci Zonguldak Gençlik Merkezi koordinasyonunda yapılan program dahilinde bir çok faaliyet gerçekleştirdi. Vali Ahmet Çınar başta olmak üzere bir çok ziyaretlerde bulunan öğrenciler köylerde de etkinlikler gerçekleştirerek dolu dolu bir programı geride bırakarak Zonguldak'ta mutlu bir şekilde ayrıldılar.

Zonguldak Gençlik Hizmmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, gençlerin Zonguldak'dan mutlu ve huzurlu ayrıldıklarını belirterek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu projesi başarı ile tamamlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Hakan Yüksel konu ile ilgili yaptığı açıklamasında ise "Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 yıl önce hayata geçirilen 'Damla Projesi' büyük ilgi görüyor. Ülkemiz üniversitelerinde okuyan ulusal ve uluslararası öğrenciler gençler, gönüllülük esasına göre gittikleri illerde çeşitli ziyaretlerde bulunarak etkinliklere katıldılar.

Damla Projesi kapsamında ilimize gelen 20 gönüllü öğrenci Zonguldak Gençlik Merkezi koordinasyonunda yapılan program dahilinde birçok faaliyet gerçekleştirdi.

İyilik gönüllüsü gençler ilimizdeki köy okullarında minik kardeşlerine hediyeler, uçurtma şenlikleri,yüz boyama faaliyetleri, okul duvarlarının çizgi karakterlerle boyanması, huzur evi ve sevgi evlerine ziyaretler, engelli eğitim kurumları ve derneklere yapılan ziyaretler, gençlerle gerçekleştirilen söyleşiler,şehit ailelerine gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında Beycuma'ya giderek Şehit Çağdaş Arslan'ın mezarını ziyaret eden gençler ardından Şehit Çağdaş Arslan'ın annesi Sibel Yüksel Arslan ve kardeşi Çağla Arslan'ı ziyaret ettiler. Ayrıca köylerde ve pazarlarda gerçekleştirilen imece faaliyetleri, kuş yemliklerinin yapılması, sahillerde yapılan çevre temizliği faaliyetleri, Valilik, Üniversite ziyaretleri olmak üzere dolu dolu bir program gerçekleştirdiler" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi