Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, belediyenin devlete ve özel sektöre olan borçlarının düzenli şekilde ödendiğini bildirdi.
Çimenoğlu, e yaptığı açıklamada, özel sektöre kendisinden önceki dönemden kalan 2 milyon 200 bin liralık borcun bir milyon 304 bin 260 lirasının 7 ayda ödendiğini söyledi.
Göreve gelmesinin ardından belediyenin özel kişi ve kuruluşlara 750 milyon lira borçlandığını belirten Çimenoğlu, şöyle dedi:
´´Göreve gelmemizin ardından oluşan borçlarda ödeme sıkıntımız yok. Önceki dönemden kalan piyasa borçları da belirlenen program dahilinde önümüzdeki yılın nisan ayına kadar ödemeyi hedefliyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu, Başkent Elektrik Dağıtım AŞ, Emekli Sandığı, sendika ve belediyeler birliğine olan borçlarımız da İller Bankası´ndan kesilen paydan ödenmeye devam ediyor. Borçlarımızı düzenli ödeyebilmek için gelirlerimizi de düzenli tahsil etmemiz gerekiyor. Halen emlak, çevre temizliği, ilan, kira ve su gelirinden 2 milyon 650 bin lira alacağımız var. Bunlardan bir milyon 186 bin lirası için icra takibi başlattık. 800 bin lirayı bulan kira alacaklarımız için ise icra takibinin yanı sıra 10 yıldır ödenmeyen belediyeye ait 19 dükkan için tahliye davası açtık. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğiz.´´
Editör: Pusula Gazetesi