Zonguldak'ta denizde erkek cesedi bulundu. Edinilen bilgiye göre; Kilimli ilçesinde Karadeniz'e tekneyle açılan gençler, açıkta bir insan cesediyle karşılaştı. Gençler, durumu hemen polise bildirdi. Bölgeye hareket eden polis ve Sahil Güvenlik ekipleri, cesedi denizden tekneye alamadı. Teknenin arkasına bağlanarak kıyıya çekilen ceset, sağlık ekiplerinin, polis, zabıta ve vatandaşların yardımıyla ceset torbasına konuldu.

Olay yerine gelen ekipler, cesedin üzerinden çıkan cüzdanını inceleyerek kimliğini belirlemeye çalıştı. Cüzdandan İlhan Çelik'e ait bir kimlik, kredi kartları ve fotoğraflar çıktı. İlhan Çelik'in daha önceden kaybolduğu da basına yansımıştı. Maden işçisi olan İlhan Çelik'in geçen Nisan ayında gerçekleştirilen referandumda oy kullanmak için Zonguldak'a geldiği, daha sonra ise ailesine Soma'ya döneceğini belirterek evden ayrıldığı öğrenildi. İlhan Çelik'in yakınları, emniyete giderek kayıp başvurusunda bulunmuşlardı.

Cesedin kesin kimliğinin yapılacak olan otopsi ve incelemelerin ardından ortaya çıkacağı belirtilirken, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasını tamamlamasının ardından ceset cenaze aracıyla Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cesedin yaklaşık 3 buçuk aydır denizde olduğu belirtiliyor. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

AİLESİ KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞTU

Soma'da özel bir maden ocağında nezaretçi olarak çalışan İlhan Çelik'in ailesi daha önce yerel basına verdikleri kayıp ilanında; "En son 16 Nisan Anayasa Referandumu günü Zonguldak'a geldi ve oy kullandı. Daha sonra çalışmak için Soma'ya hemen geri döndü. Ancak kendisinden o günden bu güne kadar haber alamadık. Kayıp başvurusunda bulunduk, ancak bir şey çıkmadı" ifadelerini kullanmıştı.


Editör: Pusula Gazetesi