4 Aralık Dünya Madenciler Günü etkinlikleri kapsamında Maden Mühendisleri Odası tarafından valilik önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Çelenk koyma törenine, Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı ve yönetimi ve aralık dünya Madenciler günü nedeniyle Fener Mahallesi&[#]8217;nde düzenlenen Maden Koşusu´na katılan küçük kızlar küçük erkekler yıldız kızlar, yıldız erkekler genç kızlar genç erkekler ve büyük erkekler de katıldı.
Törende, çelenk sunumunun ardından konuşma yapan Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, &[#]8220;4 Aralık Dünya Madenciler Günü&[#]8217;nü kutluyorum. Madenciler günü tüm dünyada kutlanıyor. Buradan hayatını kaybeden tüm maden şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Yer altı zenginliklerini ülkemizin kalkınması için çıkartan madencilerimizi kutluyorum. Madencilik en zor mesleklerden biridir. 1 haftalık süreçte etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Madenin ve madenciliğin önemini çocuklarımıza anlatıyoruz. Ülkemizde madencilik sektöründeki sorunu biliyorsunuz. Tüm maden emekçilerin bayramını kutluyorum&[#]8221; dedi.
Çelenk konumunun ardından Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesinde yol koşusunda dereceye girenlere ödülleri verildi.
Editör: Pusula Gazetesi