CHP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı´nda dün üye listelerine bakmaya gidenlere yumruklarla cevap verilirken, aynı partinin Alaplı Teşkilatı´nda üye listeleri ilan panosuna asıldı. CHP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Atalay, Ereğli´de yaşananların doğru olmadığını söyledi.
CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı´nın doğru söylemediğini Alaplı ilçe Başkanı ortaya çıkardı. Genel Merkezden bütün teşkilatlara gönderilen tüzük metninde ´Üye listelerinin partideki ilan panosu´na asılma zorunluluğu´ bulunduğunu söyleyen CHP Alaplı İlçe Başkanı Metmet Altay &[#]8220;Bakın biz de Genel Merkezden gelen talimatları uyguluyoruz. Biz üye listelerimizin tamamını ilan panosuna astık. İsteyen üyemiz gelip ismine bakıyor ve gerekli işlemlerini yaptırıyor. Üye listelerini saklamanın kime ne faydası olabilir? Alaplı´da bizde seçim süreci yaşıyoruz ama her şey şeffaf bir şekilde yapılıyor. Alaplı´da partimizde huzur hakim" dedi.
CHP Genel Merkezi´nden bütün teşkilatlara gönderilen tüzük ve yönetmeliği gazetecilere gösteren Altay, &[#]8220;Partilerde üyelerin katılımlarını sağlayamazsanız hiç bir hedefinize ulaşamazsınız. Ne kadar çok aday çıkarsa bu Cumhuriyet Halk Partisi´nin yararına olur. Partimize heyecan gelir. Ereğli´de yaşanan olaylar çok üzücü. Şimdi bütün Türkiye o görüntüleri izledi. O görüntüleri izleyen vatandaşlar ´Bak işte yine kavga ediyorlar, bunlardan bir şey olmaz´ diyecek. Bunlar hiç hoş şeyler değil. Ben herkesin iyi niyetli olduğuna inanıyorum&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi