Kozlu 19 Mayıs Mahallesi’nde bir evde meydana gelen yangın korkuttu. Yangında ev kullanılamaz hale gelirken, ölen ya da yaralanan olmadı. Olay gece 23:00 sıralarında Kozlu ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde meydana geldi. Kemal Seher isimli vatandaşa ait olan 2 katlı evin çatısında bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. İddiaya göre; evin önünde oturan aile çatıdan dumanların yükseldiğini görünce yangına hemen müdahale etmek istedi. Bu sırada Seher ailesinin komşuları da Kozlu Belediyesi İtfaiyesi’ni aradı. İtfaiye ekiplerinin geç kalması nedeniyle yangının büyüdüğü, çatıdan eve sıçradığı iddia edildi. Yangın kontrol altına alınamayınca, Zonguldak Belediyesi İtfaiye Ekipleri olay yerine sevk edildi. Ekipler, gece 02:00’a kadar devam eden çalışmaların ardından yangını söndürdü. Yangının çıkış sebebi belirlenemezken, ev kullanılamaz hale geldi.

Kozlu Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yangına geç müdahale ettiğini belirten vatandaşlar, belediyeye ve Başkan Ertan Şahin’e tepki gösterdi. İtfaiye ekiplerinin 3 kilometrelik yolu 1 saatten fazla sürede geldiklerini belirten vatandaşlar, “Belediyecilik park, bahçe yapmakla, sulamakla olmuyor. Almanya’dan Kozlu’ya itfaiye gelmişti. Hani ne oldu? Senin daha hortumun patlak. 3 kilometrelik yolu 1 saatte geliyorsun. Hadi geldin, itfaiyenin suyu hemen bitti. Demek ki boşmuş… Biz itfaiyeye haber verdiğimizde daha yangın çatıda yeni başlamıştı. İtfaiye geldiğinde bütün evi sarmış durumdaydı. Ekip var ama ekipman tam değil, aradık yangın var dedik, geç kaldınız dedik. Yeğenim aradı bir de küfür yedi. Şimdi bu adamın günahı ne? Evi yandı ve sen zamanında müdahale edemedin” sözleriyle tepki gösterdi.

Yangına zamanında müdahale edilmediğini belirten bir kişi ise, Kozlu Belediyesi İtfaiye Amirliği’ni defalarca aradıklarını, itfaiyenin 1 saatten fazla sürede yangın yerine geldiğini belirterek, “Aradık, kaç kez aradık bilmiyorum. Gelen yok giden yok. Bahçe hortumuyla söndürmeye çalıştık olmadı. Yine aradık ve bu sefer de yetkililerden küfür yedik. Bu konuda polise gerekli konuları aktaracağım. Yangın çatıda çıktı, itfaiye gelmediği için ev de yandı. Bakın, İtfaiye’nin hortumu patlak, deposunda su yok. Şimdi biz ne yapalım?” diye sordu. Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Editör: Pusula Gazetesi